Noodweer in Nederland ... 
woensdag, juni 29, 2011, 20:40
sb_postedby sb_admin
Een weeralarm,waarschuwingen alom, noodweer zal Nederland in de avond bereiken. Natuurlijk kijk je dan even de kat uit de boom want een gewaarschuwd mens telt voor twee. Rond een uur of acht kreeg ik toch de kriebels en kon niet langer thuis blijven zitten. Ben uiteindelijk in de auto gesprongen om wat foto's te maken van dit natuurgeweld. Het was dan ook een spektakel om te zien maar dat was ook omdat we hier in de buurt niet veel overlast hebben gehad. Toch een enkele keer behoorlijk onder de indruk geweest want het ging er op momenten erg hard aan toe ... een kleine impressie ...


Bliksem verlichte op momenten de lucht.


En de stevige buien vormde soms hele imposante wolken partijen.


Soms resulteerde de horizontale bliksem in de wolken tot bijzondere licht situaties die soms wel iets hadden van noorderlicht.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Eindelijk weer eens wat foto's gemaakt ... 
vrijdag, juni 24, 2011, 18:47
sb_postedby sb_admin
Na twee weken bijna onophoudelijk te hebben gewerkt is het nu tijd om even uit te blazen in de natuur. Vandaag op pad geweest in de Biesbosch waar ik de ijsvogel voor de lens heb gekregen. Wat kan je nog meer wensen... stoom afblazen in een prachtig natuurgebied met Nederlands mooiste vogeltje. Daarnaast nog een aantal beelden van een week of twee terug toen ik nogmaals de trip heb gemaakt om zinkflora, insecten en de vuursalamander te fotograferen.


1 van de eerste opnames van vandaag in de vroege morgen.


De vuursalamander.


Een prachtige kleurige vlieg.


De ijsvogel met zijn favoriete voedsel, het drietand baarsje


Blaassilene (Silene vulgaris ssp. vulgaris)

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


een snelle update .. 
woensdag, juni 15, 2011, 20:20
sb_postedby sb_admin
Een kleine update in een erg drukke periode. Een aantal weken per jaar ben ik extreem druk met het releasen van software release en is er weinig tijd voor fotografie of het updaten van de blog. Zit er midden in maar even wat tijd gevonden om wat op de blog te zetten. Er is namelijk toch wel het een en ander te melden.
Zo zijn er al 18 ingeschreven deelnemers voor de Natuur & Macro fotografie workshop in nationaal park de Biesbosch op 18 September. Een workshop die wij organiseren in samenwerking met het fotoblad SHOOT en Het Biesbosch bezoekerscentrum in Dordrecht. Indien je interesse hebt is snelheid geboden want het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is mogelijk via www.shoot.be
Daarnaast kreeg in vandaag een mail van de "BWPA" British Wildlife Photography Awards dat een aantal opnames die ik had ingestuurd voor deze competitie zijn opgenomen in een short list. Dit naar aanleiding van een tip van een andere Natuurfotograaf die ik nu al erg dankbaar ben voor de tip. Natuurlijk wil deze selectie nog niks zeggen maar het is al een eer om te horen dat deze opnames toch zijn opgevallen in een eerste selectie ronde beoordeeld door een uitgebreide en professionele jury. Maar wie weet … En dan nu snel weer verder met de bergen werk.

tot volgende week ... ;-)

Exclusieve workshop in NP de Biesbosch. 
maandag, juni 6, 2011, 20:20
sb_postedby sb_admin


Op zondag 11 september organiseert Shoot, in samenwerking met Belgiumdigital, en Biesbosch centrum in Dordrecht een unieke workshop in het natuurgebied De Biesbosch. Marcel Van Balkom is een vermaard natuurfotograaf en kent De Biesbosch op zijn duimpje, zoals je in het vorige nummer van Shoot kon lezen.

Op deze workshop neemt Marcel Van Balkom je mee naar de mooiste plekjes van De Biesbosch. Marcel leert je waar je op moet letten bij natuur- en macrofotografie, en geeft je praktische tips vanuit zijn rijke ervaring. Die kan je meteen toepassen tijdens een mooie wandeling in dit prachtige gebied, onder begeleiding van Marcel Van Balkom en een ervaren gids van De Biesbosch. Bij valavond stappen we op een stille fluisterboot die je dicht bij het leven op het water brengt – en met wat geluk krijg je een bever voor de lens.

Liefhebbers van natuur- en macrofotografie komen op deze dag zeker aan hun trekken. Het aantal deelnemers is beperkt tot 30. Schrijf je dus snel in via www.shoot.be

Programma
09.15 u Ontvangst met koffie in het Biesboschcentrum Dordrecht
10.15 u Presentatie met praktische tips door Marcel Van Balkom
11.15 u Vertrek met de Zonnepont naar het Griendmuseumpad
11.30 u Natuurwandeling over het Griendmuseumpad
13.00 u Lunch aangeboden door het Biesboschcentrum
14.00 u Vervolg wandeling
16.30 u Napraten in het Biesboschcentrum Dordrecht
17.00 u Koud buffet
18.45 u Bevertocht door de Biesbosch met fluisterboot Sterling (open boot)
21.15 u Einde

Schrijf je in via www.shoot.be<<nav_first <Vorige | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | Volgende> nav_last>>