Foto impressie van de workshop 
donderdag, juli 30, 2009, 20:34
sb_postedby sb_admin
Altijd een beetje nieuwsgierig geweest wat je tijdens de roofvogel workshop te wachten staat ? hier is een kleine sfeer impressie te vinden: http://www.natuurfoto.biz/video2.htm

Meer informatie is HIER te vinden.
Inschrijven is mogelijk via DEZE link.

Workshop #6 
dinsdag, juli 28, 2009, 20:13
sb_postedby sb_admin
Normaal veel aandacht voor de natuurfoto's op deze blog. Maar daarnaast ben ik ook vaak bezig met het geven en begeleiden van workshops. Naast roofvogelfotografie workshops ben ik ook vaak opstap met groepen mensen in nationaal park de Biesbosch. Afgelopen zondag 26/07/2009 was het de 6de workshop van dit seizoen en opnieuw hebben de deelnemers de mogelijkheid gehad om inheemse roofvogels te fotograferen in een natuurlijke setting.

Uniek is de aanpak tijdens de workshop en het stelt de deelnemers in staat om foto's te maken van verschillende roofvogels in een natuurlijke omgeving. Zelfs tijdens de actie / vogelvlucht zijn de roofvogels te fotograferen in een natuurlijk decor en dat resulteert in erg natuur getrouwe opnames zoals je ze in de natuur alleen maar kan maken met veel geluk, geduld en voorbereiding.

Naast de actie / vlucht shoot zijn deze roofvogels te fotograferen in een natuurlijk decor met of zonder natuurgetrouwe prooi. Zo is een slechtvalk te fotograferen tijdens het plukken van een duif maar ook een buizerd op een konijn of andere natuurlijke prooi behoren tot de mogelijkheden. Wenst U alleen de vogels te fotograferen in hun natuurlijke omgeving ... ook dit behoord tot de mogelijkheden. Tijdens deze workshop is het de doelstelling van heel het team om U de handvaten aan te reiken zodat U zich fotografisch kan verbeteren. Daarnaast maken we de natuur beleving zo optimaal mogelijk. En met de support van foto-express kunnen we U ook adviseren over toekomstige aankopen of andere materiaal vragen. Tijdens de workshop is een vertegenwoordiger van foto-express ter plaatsen met een stand vol wildlife en natuurfotografie materialen.

Meer informatie is te vinden op http://www.natuurfoto.biz/workshop.htm De volgende workshop staat op de agenda voor 30/08/2009.

Zie volgende impressie van opnames hoe een cursist deze kan maken tijdens de workshop.


Een juveniele steenuil, net uit de dons.


Een torenvalk man met prooi.


De kerkuil tijdens de actie / vlucht shoot.


Een bosuil die de deelnemers scherp in het oog houd.


Een buizerd die de landing heeft ingezet.

Tot de volgende ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
Good times ... 
maandag, juli 27, 2009, 18:39
sb_postedby sb_admin
Afgelopen weekend een vriend op bezoek, Niet zomaar een vriend maar ook nog eens een collega natuurfotograaf. Dan probeer extra je best te doen om exclusieve platen te gaan schieten ... Het begon allemaal om 6 uur op zaterdag morgen, na een goed uur te hebben gereden op zoek naar een zeldzame vogel moesten we na een uur of twee de handdoek in de ring gooien. De zeldzame modellen waren nergens te vinden, dus verder naar een andere locatie .... het werd uiteindelijk de sintpietersberg. Van vogelfotografie wat die dag niet helemaal mee zat (je hebt zo van die dagen) overgestapt op de macro fotografie. Uiteindelijk een aantal mooie plaatjes kunnen schieten van een aantal bijzondere vlinders en insecten.... op de terug weg nog even de kikkers aangedaan. Uiteindelijk is het een erg mooie dag geworden met een gezellig einde. Dan zondag een roofvogelworkshop waar ook weer een aantal zeldzame momenten de nodige exclusieve foto's opleverde .... eerst maar een impressie van de zaterdag, morgen meer beelden van de roofvogel workshop.


De sintjansvlinder was er in grote aantallen te vinden.


Met zijn opmerkelijke kleuren laat deze nachtvlinder zich mooi fotograferen.


Het pad naar de duivelsgrot


Deze roofvlieg had een prooi en dan zie je weer hoe gruwelijk de insecten wereld is.


Een bijzonder licht moment om een libel te fotograferen.


Uiteindelijk de topper van de dag (tenminste de soort :-)) de altijd fotogenieke boomkikker.

Tot de volgende ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Low profile 
vrijdag, juli 24, 2009, 20:59
sb_postedby sb_admin


Deze week erg druk op het werk ... Dat gebeurt als je alleen overblijft en alle andere collega's op vakantie gaan. Ook nog moeten werken in de avond uren dus heb ik me zoals de boomkikker hierboven "low-profile" gehouden. Maar toch een aantal opnames gemaakt vorig weekend, de vogels werkte niet zo mee dus ben ik overgestapt op de macro fotografie .... een andere tak van sport maar niet minder leuk :-) een paar opnames van vorige week ....Aankomend weekend staat in het teken van bezoek en een workshop. Morgen eerst met een collega op pad. Zondag opnieuw een workshop in het Zeeuwse Axel. De Roofvogels staan weer model en laten zich van de beste en snelste kant zien tijdens de actieshoot. Ook deze keer zal het een internationaal gezelschap zijn. De weersvoorspelling ziet er goed uit dus het beloofd weer een prachtige dag te worden. Indien U interesse heeft in een workshop, Hier vind U meer informatie

Tot de volgende ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | Volgende> nav_last>>