Tuinvogels ... 
zondag, juli 29, 2012, 18:05
sb_postedby sb_admin
Afgelopen week ook weer een dagje in een vogelhut gezeten. Deze keer is het de hut van Bart Stornebrink, in zijn tuin vind je erg veel vogels en zijn vogelhut "produceert" top beelden. Een 300mm met of zonder converter is toereikend om top foto's te schieten. Ik heb me er prima vermaakt en kan het iedereen aanraden die eens een keer tuinvogels wil fotograferen ... (mail me maar voor meer informatie). Slechts een kleine selectie van mijn opnames ... (de rest volgt in de komende dagen / week).


e appelvink (Coccothraustes coccothraustes) is een zangvogel uit de familie van vinkachtigen (Fringillidae). De vogel kan 18 cm groot worden en heeft een zeer stevige snavel waarmee zelfs kersepitten kunnen worden gekraakt. Deze opname is gemaakt met behoorlijk hard licht, je moet je belichting in het oog houden maar toch produceert de hut heel de dag.


De groenling of groenvink (Carduelis chloris) is een zangvogel van de familie der vinkachtigen (Fringillidae). De vogel eet vooral zaden.


Soms had ik tot wel 5 gaaien voor de hut, en wat een hooligans zijn het toch ook. Ze dulden geen gezelschap tijdens het nemen van een bad. 5 op een foto was onmogelijk maar drie ging net.


De gaai (Garrulus glandarius) Sound zang (info·uitleg), ook wel Vlaamse gaai genoemd, is een opvallend gekleurde kraaiachtige.


Als afsluiter nog eens een opname van de appelvink, deze is echter gemaakt in beter licht.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Uitstapje ... 
zaterdag, juli 28, 2012, 09:49
sb_postedby sb_admin
Afgelopen woensdag 25/07 met collega's een uitstapje gemaakt naar de Belgische Ardennen. Naast een gezellig dagje uit ook een fotografisch uitstapje omdat deze dag in het teken stond van modellen fotografie. Een heel andere discipline waarin ik nog heel veel kan leren. En misschien steek je er nog iets van op voor toekomstige fotosessies in de natuur. Anyhow .... ik heb het er redelijk van afgebracht vond ik zelf ... een kleine impressie ...


Fotografisch gezien een hele opgave ... gemaakt tijdens keihard licht. In dit geval werd een reflector gebruikt om het model uit de zon te zetten. Een must omdat anders de contrasten niet onder controle te houden zijn. Verder nog net iets ingeflitst ... het resultaat is de golden girl ..


Dit 17 jarig model twijfelde of ze verder moest gaan in het modellen vak. Schaamteloos en met volledige overgave, in alle rust trakteerde ze de fotografen op een paar puike foto sessies...

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Een dagje anders ... 
zondag, juli 22, 2012, 22:09
sb_postedby sb_admin
Vandaag geheel tegen de gewoonte in eens een dagje op bezoek gegaan in een "biotoop" wildpark. Een prachtig opgezet park dat je ongeveer een kleine 50 kilometer over de grens vind bij onze oosterburen. Zoals in alle Duitse wildparken hebben ze het goed voor elkaar en is het bijzonder goed fotograferen. Die dieren worden weliswaar in gevangenschap gehouden maar toch vertonen ze "wild" gedrag en zijn hun verblijven erg ruim. Het geeft een ieder geval eens een gelegenheid om bepaalde soorten anders dan anders in beeld te brengen ... een kleine impressie :


Dit jonge vosje hield ons goed in de gaten wat dit moment opleverde.


De lynx was erg moeilijk te fotograferen, lang bezig geweest. Door sterk onderbelichten en wachten totdat de links net even in het licht liep resulteerde in bovenstaande opname.


Hetzelfde vosje zoals hierboven maar nu zat hij in een holle boomstam die deel uitmaakte van een stapel hout. Ook hier sterk onderbelicht zodat het vosje een silhouet vormde.


Een opname van de lynx in het bos.


De zwarte ooievaar (Ciconia nigra) is een grote vogel (122 cm) met rode poten en snavel. Hij verschilt van de gewone, witte ooievaar doordat hij een geheel zwarte kop en vrijwel geheel donkere vleugels heeft.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


De langverwachte  
dinsdag, juli 17, 2012, 18:45
sb_postedby sb_admin
Een enorme drukke periode achter de rug, werk wat klussen om het huis en ga zo maar verder. Toch zo nu en dan tijd gemaakt om met de camera op pad te gaan. Een aantal keer zijn we op zoek gegaan naar vlinders maar dat wil nog niet echt lukken met het natte weer. Alternatieven om te fotograferen zijn er dan wel maar voordat je de vlinders opgeeft is het licht vaak al erg hard ... een kleine impressie van wat landschapjes die me de laatste tijd enorm bezighouden en wat macro werk.


Het zinkviooltje ; (Viola lutea subsp. calaminaria) is een ondersoort uit de viooltjesfamilie (Violaceae). De plant komt van nature voor in Kelmis (La Calamine) in de Belgische provincie Luik. De plant heeft zich aangepast aan een overmaat aan zink.


Tijdens een speurtocht naar vlindertjes in de Eifel deze opname gemaakt in een fotogeniek beekje ... het licht was echter moeilijk onder controle te krijgen en was meestal erg hard.


Uiteindelijk toch een vlindertje gevonden in de Eifel,


Een macro van een miertje die de vreemdste capriolen uithaalt om te blijven hangen aan het takje ...


Als laatste een opname van afgelopen weekend toen ik samen met een "oud" collega (alias elvis) de vroege morgen beleefde in de Biesbosch, erg hoog water waardoor de madeliefjes onder water stonden.

De vakantie staat voor de deur dus komende weken hoop ik wat meer opnames te posten van eventuele fotografie excursies die op de agenda staan ...

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | Volgende> nav_last>>