Highly commended bij BWPA 
dinsdag, september 27, 2011, 18:58
sb_postedby sb_admin
De foto van de duikende Jan van Gent krijgt international erkenning in een prestigieuze natuur fotowedstrijd georganiseerd door het BWPA . Sinds begin dit jaar loopt de foto wedstrijd georganiseerd door het Engelse BWPA “British Wildlife Photography Awards” Deze organisatie selecteert jaarlijks uit duizenden inzendingen vanuit heel europa de beste en mooiste natuurfoto’s gemaakt in het verenigd koninkrijk. En dit jaar heeft de duikende Jan van Gent een eervolle vermelding gekregen in de categorie Coast and Marine. Deze foto maakte ik tijdens een fotoreis naar Engeland die georganiseerd werd door Han Bouwmeester.De opname wordt gepubliceerd als “Highly Commended” in een boek dat speciaal voor deze wedstrijd wordt uit gegeven : British Wildlife Photography Awards: Collection 2 (2011 competition). Maar ook is de foto opgenomen in een expositie die vanaf 15 October door UK zal touren. De prijsuitreiking, start van de expositie en verkoop van het boek vind plaats op 14 & 15 Oktober tijdens de eerste WildlifeXpo in de Alexandra Palace in London waar we ook aanwezig zullen zijn …

Meer info BWPA : http://www.bwpawards.org/
Meer info WildlifeXpo : http://www.wildlifexpo.com/
Boeken : http://www.bwpawards.org/page/books


Roofvogel fotografie workshop. 
zondag, september 25, 2011, 16:57
sb_postedby sb_admin
Naast alle trips naar het buitenland hebben we ook nog een aantal workshops afgewerkt, Zoals de macro, Biesbosch workshop voor Shoot magazine maar ook de waarschijnlijk laatste roofvogel workshop (het weekend van 22 Oct gaat niet door omwille van andere werkzaamheden). Maar het was opnieuw een workshop die de deelnemers trakteerde op prachtige beelden. Met name de vluchtbeelden vond ik erg mooi... Maar ook de portret sessie was mooi al werd deze om een uur of 4 onderbroken door een flinke bui. Maar dat mocht de pret niet drukken, met een fotopresentatie en een leuk geschenk zijn we de dag naar ieders tevredenheid beëindigd.


de Europese buizerd in volle vlucht.


Een hybride valk op een prooi.


Dezelfde valk in volle vlucht.


Ransuil met prooi.


Kerkuil in passend landschap.

De nieuwe kalender voor 2012 zullen we snel bekendmaken op http://www.natuurfoto.biz Dan starten we ook met een workshop van een 1/2 dag op een exclusief en natuurlijk jong natuurgebied wat zeer natuurlijke opnames mogelijk maakt.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Het vervolg, Euskal Herria in 10 beelden 
vrijdag, september 23, 2011, 19:55
sb_postedby sb_admin
Nog een aantal beelden uit spanje, na een week te hebben gewerkt is het altijd erg leuk om eens terug te kijken ... niet te veel tekst, gewoon wat plaatjes om een indruk te krijgen wat de toekomstige workshop gaat brengen.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Euskal Herria 
zaterdag, september 17, 2011, 11:36
sb_postedby sb_admin
Afgelopen week ter voorbereiding van een nieuwe workshop in 2012 doorgebracht in Spaans Baskenland. De locatie was een natuurpark dat vergelijkbaar is met het natuurpark in het Bayerische Wald. Echter is de opzet nog groter en vertonen de dieren nog meer hun natuurlijk gedrag. De omgeving is erg bijzonder met grillige rotsformaties en prachtige vlaktes waarin de verschillende soorten leven.


Een prachtige omgeving waarin je machtige foto's kan maken, in de verschillende verkennings-tochten hebben we prachtige landschappen gezien.


De beren was een verademing en elke morgen zijn we daar met wisselende licht situaties wat plaatjes gaan maken. Wonderlijk om die jonge beertjes te zien klauteren tegen steile rotswanden.


De tweede dag hebben we wat regen gehad wat een aangename verkoeling was voor het warme weer wat we ook hebben gehad. Maar ook zorgde dit voor bijzondere momenten zoals deze lynx die de regen in een donker landschap trotseert.


Moeder en zoon ... spelen en rusten in de bergen zijn hun favoriete bezigheden.


De wolven waren erg slecht te fotograferen vanwege de opbouw van hun verblijf. Maar met geduld kwamen ze toch op de goede plaats zitten en konden we er een paar opnames van maken.


Als laatste een overzicht van het landschap, in dit geval het verblijf van de leeuwen. Slecht een kleine impressie maar genoeg denk ik om te laten zien dat je er hele bijzondere opnames kan maken. Voor volgend jaar gaan we deze natuurfotoreis / workshop plannen rond november / oktober. Indien bovenstaande serie reeds uw interesse heeft kunt U dit aangeven via een mail naar info@natuurfoto.biz (onderwerp : Baskenland 2012). Wij houden U dan op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent deze reis.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.

<<nav_first <Vorige | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | Volgende> nav_last>>