Biesbosch workshop in herfst weer en kleuren ... 
zaterdag, oktober 30, 2010, 21:14
sb_postedby sb_admin
De meteoroloog was deze week net zo wisselvallig als het weer zelf. Vandaag een workshop in nationaal park de Biesbosch op de planning, het wisselvallige karakter van de weersvoorspelling had ons toch doen besluiten de workshop door te laten gaan. De dag start droog rond een uur of 7. Eenmaal aan de waterkant aangekomen is het wolkendek spelbreker en er is geen zonnestraal te fotograferen. En als of dit niet genoeg is begint het ook nog te regenen. De vogelhut op malta was het alternatief, eenmaal het een beetje droog was zijn we verder het gebied ingetrokken op zoek naar herfst kleuren. Maar die kwamen niet uit de verf met dat grauwe weer, Totdat men om een uur of twee het licht aan deed ... en de grauwe wereld veranderde in een prachtige gekleurde herfst tinten ... een klein beeldverslag;


Dit reebokje trotseerde de regen om een maaltje vers gras te zoeken.


De opklaringen in de middag onthulde de prachtige herfst kleuren die in eerste instantie door het grauwe weer onzichtbaar waren.


Een gat in een wilg verzorgde dit beeld, de twee blaadjes in herfst kleuren komen op deze manier bijzonder fotogeniek in beeld.


Dit druk vogeltje schreeuwde het van de daken ..


Een sfeerbeeld van de wandeling richting de auto's en bak verse sterke koffie. Uiteindelijk toch een dag geworden met bijzondere en fotogenieke momenten wat maar eens bewijst dat elke dag zijn momenten wel heeft, je hoeft alleen maar te zorgen dat je er bent ...

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Herfst brengt ook herfst weer met zich mee ... 
woensdag, oktober 27, 2010, 17:39
sb_postedby sb_admin
Erg wisselvallig weer afgelopen dagen, tussen de bedrijven door toch nog een aantal opnames kunnen maken. De uitval wordt weer groter met deze licht omstandigheden. Maar toch weer een paar mooie momenten meegemaakt .... een klein beeldverslag.


Prachtige momenten beleefd gisten morgen, erg vroeg uit de veren om de zon aan de zee te zien opkomen. Ook een poging gewaagd om de pestvogels te fotograferen. Ik heb ze wel gezien maar niet de kans gehad om een leuk plaatje te schieten gisteren.


Deze ransuil is al te vinden in zijn roestboom, ben eens gaan kijken omdat ik de vurige wens heb deze uil tussen het herfst blad te fotograferen met redelijk licht. Wel vandaag was het licht niks en het blad mag nog wat verkleuren... maar toch een poging gewaagd al moet ik nog maar eens terug gaan :-)


Nog een sfeer opname van de zons opkomst op het strand ....


De patrijs laat zich niet zo vaak zien en als je ze al ziet zijn ze vaak erg snel weg. Deze patrijs liet zich mooi benaderen en fotograferen toen het licht nog enigszins redelijk was.


En dan vandaag het slechte weer getrotseerd om nog eens op zoek te gaan naar de pestvogels en opnieuw heb ik ze gevonden, Twee kansen gehad om een groep van zeker 25 stuks te fotograferen totdat een sperwer een eind aan het feest maakte. Ik hoop dat ze nog terug komen op deze locatie .... maar ik ben bang dat de sperwer de vogels heeft verjaagd van deze locatie. Maar gezien de hoeveelheid pestvogels er momenteel rondvliegen in Nederland en het tijdstip waarop dit gebeurt lijkt het een invasie te worden ... Ik mag het hopen, kunnen we nog eens een dagje op pad om deze prachtige vogel te fotograferen alleen dan hopelijk onder wat betere condities.

Tot de volgende ... :-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.De herfst is een fotofeest ... 
zaterdag, oktober 23, 2010, 15:37
sb_postedby sb_admin
De herfst is een fotofeest, het blad valt dus de vogels zijn weer te zien als ze in de bomen zitten. Het groen laat zich vervangen door kleuren zoals oker, rood en oranje. Paddenstoelen kom je overal tegen ... de laatste dagen opzoek gegaan naar de typische herfst kleuren maar nog niet overal is het groen weg .... een kleine impressie van de laatste dagen.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Nieuwe data voor roofvogel workshop 2011 ... en meer, 
maandag, oktober 18, 2010, 18:44
sb_postedby sb_admin
Na een behoorlijke inspanning op het werk heb ik tijdens een lang weekend weer een een aantal foto's kunnen maken. Gebukt onder afkick verschijnselen ben ik gestart met een dagje Biesbosch. Op vrijdag en Zaterdag heb ik de damherten bezocht die zich opmaken voor het brost ritueel. Het is nog geen hoog bronst maar het zit eraan te komen. Trouwens kon ik ook weer op pad met de mark IV die voorzien is van een nieuwe sluiter, een schaduw van een traag werkende sluiter lamel behoort hiermee tot het verleden.

Op zondag was er de laatste workshop van 2010, Ook deze workshop was weer erg mooi en we hadden prachtig weer en licht ... Ook de Kalender voor 2011 is bekend en de agenda van de roofvogel workshop op deze site is bijgewerkt. Nieuw voor 2011 zijn een aantal Zaterdagen !

de volgende opnames geven een impressie van mijn belevenissen in foto land de afgelopen dagen....


Het lange weekend start op donderdag in de Biesbosch waar op dit moment de zangvogels te fotograferen zijn in bijzonder mooie herfst kleuren.


Dit hert voert een soort schijngevecht uit, door het agressief knikken met de kop lijkt hij te oefenen om een gevecht in te stappen.


De hoog bronst is dan niet niet gestart maar de messen worden al wel geslepen. Soms hebben ze al contact maar meestal voor korte duur.


Deze opname laat de kerkuil met prooi zien in de schemer, deze nachtuil is duidelijk te herkennen aan de donkere ogen. In werkelijkheid is deze opname gemaakt tijdens daglicht maar door een speciale flits techniek toe te passen is deze sfeer te creëren ... Wil je dat ook een proberen .... kijk dan snel voor de nieuwe data op de workshop pagina ...


Ook deze buizerd in volle vlucht is een opname gemaakt tijdens de laatste workshop.


Het "zachte" herfst licht samen met het prachtige decor geeft een prachtige kans om deze vogel op een heel natuurlijke manier te fotograferen.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | Volgende> nav_last>>