Extra workshop, Tochtje Gezond in NP de Biesbosch. 
zondag, oktober 30, 2011, 09:24
sb_postedby sb_admin
Hoi allemaal,

In samenwerking met bootje gezond organiseren wij 19 November een Biesbosch tochtje gezond. Vanaf het opkomen van de zon tot in de namiddag plukken we de dag in nationaal park de Biesbosch. Geen vast programma, we gaan vanaf het water op zoek naar de mooiste biesbosch landschappen, en dieren van nationaal park de biesbosch. Dieren die we kunnen verwachten zijn ganzen, reigers maar mogelijk ook een visarend of misschien wel de zeearend of bevers. Tijdens de tocht is er fotografische begeleiding van Marcel en is persoonlijke aandacht gegarandeerd. Deze fototocht is geschikt voor elke fotografie liefhebber !De kosten voor deze workshop bedragen 90.- euro. (inclusief lunch pakket met drankje). Inschrijven via deze link : http://www.natuurfoto.biz/inschrijven9.htm (deze tocht gaat door met minimaal 5 pers. en max. 8 pers.

Schrijf snel ik want vol is vol ...

Dagje aan zee 
zaterdag, oktober 29, 2011, 19:35
sb_postedby sb_admin
Al een tijdje worden er bijzondere soorten gemeld zoals de kleine jager en de roodkeelduiker. Reden te meer om ook maar eens vroeg de veren uit te gaan op weg naar ijmuiden. In eerste instantie lieten de vogels zich mooi fotograferen in het eerste licht. Niet de gewenste soorten maar wel prachtige momenten met de meeuwen aan het strand. Al snel kwam echter de bewolking opzetten en werd het moeilijker om mooie plaatjes te schieten... uiteindelijk toch de gewenste soorten voor de lens gekregen, een kleine impressie;


Een bijzondere start van de dag, prachtig licht en een kolonie meeuwen verzorgen dan speciale momenten om te fotograferen.


De roodkeelduiker (Gavia stellata) is een vogel uit de familie van de duikers (Gaviidae).


De kleine jager (Stercorarius parasiticus) is een vogel uit de familie van jagers (Stercorariidae).


De drieteenstrandloper (Calidris alba) is een vogel uit de familie van snipachtigen (Scolopacidae). De dieren worden ongeveer 20 centimeter groot. In de winter bevinden ze zich aan zandstranden, waar ze achter de afrollende golfjes aan rennen. Om te broeden trekt de soort naar de noordelijke toendra. In de zomer zijn drieteenstrandlopers roestkleurig en hebben ze een witte buik. In de winter worden ze grijswit en hebben ze een zwarte vlek op de voorvleugel.


Roodkeelduikers overwinteren langs de Europese kusten van de Noordzee en de Atlantische Oceaan en langs de kusten van Zuid-Frankrijk en Noord-Italië. 's Zomers trekken ze naar Scandinavië, IJsland en het noorden van Rusland. In Noord-Engeland en langs de Scandinavische kusten kunnen ze het hele jaar door gezien worden. In Nederland is het de algemeenste duiker waarbij aantallen van 10-tallen duikers langs een enkele locatie langs de Nederlandse Kust niet uitzonderlijk is tussen oktober en februari.


De kleine jager is ongeveer zo groot als Stormmeeuw. Meestal kleiner en minder fors met smallere vleugels dan Middelste Jager en groter en zwaarder dan Kleinste Jager, maar er is met beide soorten overlap. Verenkleed van adult variabel, van een lichte vorm tot een vrijwel zwarte vorm. Lichte vorm als lichte vorm Middelste met zwarte kap, bruine bovendelen, gelig-witte onderdelen, en meestal opvallende witte vleugelvlekken.

Tot de volgende ... ;-)

©2011 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Opzoek naar Herfst kleuren ... 
vrijdag, oktober 28, 2011, 10:42
sb_postedby sb_admin
Vaste bezoekers van de blog weten het inmiddels al, enkele keren per jaar is er geen tijd voor fotografie maar dan is de focus 100% gericht op het implementeren van software. De afgelopen weken was het zover, erg veel gewerkt en werd het zicht beperkt tot volgend beeld ...


Het uitzicht vanuit het kantoor op de 24ste verdieping, Brussel ontwaakt op een van de mooie dagen van afgelopen weken.

Maar na elke release is er extra vrije tijd om lekker op pad te gaan en op zoek te gaan naar mooi natuurmomenten. Op dit moment is het weer erg goed en is het hoogtepunt van de herfst kleuren is in de komende weken te verwachten (nu maar hopen dat het weer rustig blijft zodat het herfst blad nog even blijft hangen). Om zovast wat locaties te verkennen ben ik gisteren als eens gaan kijken hoe de bossen er nu bijstaan op de veluwe.


Het groen van de zomer maakt langzaam maar zeker plaats voor het rood en oker van de herfst.

Ook het dierenrijk maakt zich klaar voor de herfst en winter, dit kleine muisje liet zich voor zijn huisje op de veluwe mooi fotograferen.
Een prachtige dag was het gisteren, mooi licht door de laaghangende sluierbewolking. Je denk misschien dat deze opname is gemaakt tijdens het opkomen van de zon maar niet is minder waar. Ongeveer een anderhalf uur na de opkomst kom ik dit beeld maken door sterk onderbelichten en door te spelen met de witbalans.


Wat optimaal licht / laaghangende bewolking en een herfstzonnetje doet met een landschap ....


Deze tonderzwammen lieten kleurde prachtig in het eerste licht, een uiting dat de herfst voor de deur staat.


Als afsluiter van deze zoektocht naar herfstkleuren deze koolmees die zich voor mijn fototentje helemaal liet gaan in het laatste licht van een prachtige dag die voor het eerst een glimp prijsgaf van de betoverende herfstkleuren.

PS: Zo nu en dan stuur ik eens een foto in voor een fotowedstrijd. Soms hoor je er nooit meer wat van maar soms ook met succes, Zo mocht ik ooit de eerste prijs in ontvangst nemen bij vara's vroege vogels, en afgelopen jaar is foto betiteld als highly commended in de wedstrijd van het BWPA (British Wildlife Photography Awards), Nu is er ook een foto in de running voor een prijs in de fotowedstrijd van 1X.COM, deze opname gepost in september 2009 is inmiddels al 97494 bekeken. Stemmen voor deze opname is mogelijk via deze link : http://1x.com/photoawards/vote/38bbfcd6 ... 61e154c10a

Bij voorbaat bedankt voor uw stem en tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Natuurfoto deel 10 op Youtube 
woensdag, oktober 12, 2011, 21:52
sb_postedby sb_admin
Een kleine update van foto's is nu te vinden op Youtube. Natuurfoto deel 10 is te bekijken via de volgende link :

http://www.youtube.com/watch?v=-70Vb4Me ... rofilepage

Tot de volgende ... ;-)


<<nav_first <Vorige | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | Volgende> nav_last>>