IN DE PRIJZEN ! 
zondag, november 29, 2009, 17:43
sb_postedby sb_admin
Afgelopen Zomer heb ik een zeevogelreis naar de Farne eilanden en Bass Rock gemaakt, die week stond alles in het teken van het fotograferen van zeevogels. Tijdens een betoverende tocht in een mystieke mistige sfeer naar het vogel eiland Bass Rock maakte ik de foto van de duikende Jan van Gent. Wat een natuur ervaring om dit eiland te delen met 180.000 van die Jan van Genten. De opname is in eerste instantie gekozen als een van de drie zomer winnaars. Nu een aantal maanden later mocht ik apetrots en geheel onverwacht de hoofdprijs in ontvangst nemen.
Het volgende is te vinden op de site van Vara’s vroege vogels,

Vijftien maanden lang heeft de Vroege Vogels Fotowedstrijd geduurd. In die tijd hebben we uit de vele duizenden inzendingen al een voorselectie gemaakt van 45 wonderschone natuurfoto’s. Een jury van professionele natuurfotografen heeft nu de winnaars uitgezocht. Vanaf dinsdag staan alle winnende foto's op de website als de uitslag bekend is gemaakt in Vroege Vogels TV. Voor nu is de hoofdprijs bekend.

1e prijs voor Marcel van Balkom: Een Jan van Gent duikt met een enorme snelheid in het water om zijn prooi te vangen. Uit handen van Joost Huijsing kreeg Marcel van Balkom een mooie digitale spiegelreflexcamera. Jurylid en professioneel fotograaf Dick Klees zei over deze foto: "Een geweldige combinatie van scherp vastgelegde actie in twee "werelden", compositorisch mooi diagonaal in beeld, gecombineerd met een inkijkje in het leven van de hoofdpersoon, de Jan van Gent." Gefeliciteerd! Aanstaande dinsdagavond om 19.30 uur zal de prijsuitreiking te zien zijn op Vroege Vogels TV.


En dan staat er geheel onverwacht een cameraploeg voor je neus ... sta je daar met je mond vol tanden ....


Natuurlijk wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt!

BEDANKT ! ;-)Gratis workshops in samenwerking met stealth-gear nederland. 
maandag, november 23, 2009, 07:02
sb_postedby sb_admin
Een gratis workshop in samenwerking met Stealth-gear Nederland, Stealth-gear is sinds enige tijd actief op de Nederlandse markt en fabriceert speciale kleding en toebehoren voor de veeleisende natuurfotograaf. Deze kleding is gemaakt door en voor fotografen en er is veel praktische kennis verwerkt in deze geavanceerde kleding lijn. Voor de komende maanden is er een fantastische aanbieding in de vorm van een gratis workshop, kijk voor meer informatie en voorwaarden op :

http://www.stealth-gear.nl/index.htm
of
Stealth-gear - Voorwaarden Gratis WorkshopDe ijsvogel 
zaterdag, november 21, 2009, 09:51
sb_postedby sb_admin
Tot afgelopen winter maakte de ijsvogelstand een spectaculaire groei door in nederland. De oorzaak zijn de relatief zachte winters van de laatste jaren. Sovon schatte het aantal broedparen op rond de 250. Maar afgelopen winter hebben we een lange en behoorlijke vorst periode gehad en eiste veel slachtoffers. Ik kan me nog herinneren dat in het begin van het jaar de waarnemingen in de biesbosch erg schaars waren. Voorgaande jaren hebben we op top dagen wel eens 15 exemplaren geteld. begin dit jaar hebben we dagen gehad dat we niks tegen kwamen, Vandaar dat ik ook niet de moeite heb genomen om ze te fotograferen ondanks ik toch een paar netjes wist te vinden. Maar gedurende het jaar is een behoorlijk herstel zichtbaar, tijdens een aantal workshops in de biesbosch hebben we tot max. 3 exemplaren geteld en kunnen stellen dat de ijsvogel na de lastige winter toch op zijn retour is .... laten we maar hopen dat de winter dit jaar ook gunstig uitvalt voor deze soort zodat we volgend jaar weer volop kunnen genieten van de blauwe pijl ...Tot de volgende ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


1ste Macro workshop op 27Feb 2010 
vrijdag, november 20, 2009, 19:31
sb_postedby sb_admin
Vandaag is de beslissing gevallen en zal de eerste macro workshop doorgaan op 27 Februari 2010. Deze 1ste workshop zal georganiseerd worden voor de beginnende fotograaf al zijn gevorderde fotografen ook welkom.De workshop zal bestaan uit een beperkt theoretisch deel en veel praktijk in een van de mooiste vlinder tuinen van Nederland. Persoonlijke aandacht is gegarandeerd. Ook de inwendige mens wordt gedacht, In het gezellige restaurant bent u in goede handen...

Voor-inschrijven is mogelijk via deze Link


Natuurlijk hebben we veel mooie vlinders beschikbaar om te fotograferen.


Het zelfs mogelijk om vinder eitjes te fotograferen


En natuurlijk zeer bijzonder gekleurde rupsen

Tot ziens op macro workshop ...

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | Volgende> nav_last>>