terug blik op de gray-seals 
dinsdag, november 30, 2010, 08:51
sb_postedby sb_admin
Inmiddels heeft de koude ook zijn intrede gedaan in Nederland, maar toch is dit niet te vergelijken met het Engelse strand. 'S morgen vroeg rond 6 vertrokken we naar de kolonie en dan waren de elementen bar en boos. Tot -6 graden en windsnelheden van 6 beaufort geven gevoels temperaturen van ver onder nul. Maar het was het allemaal dubbel en dik waard want wat hebben we mooi weer gehad om te fotograferen. Het had namelijk net zo goed een week kunnen regenen ... Ik denk dat ik namens heel de groep kan zeggen dat het een super geslaagde fotoreis is geweest en ik ben er zeker van dat er bijzondere opnames uit voortvloeien...

De post-processing vergt wat tijd want we hebben bergen foto's gemaakt maar de eerste beelden die ik heb omgezet stemmen mij erg blij ... een kleine impressie:


Een mannetje die geniet van de eerste zonnewarmte van de dag.


Hoe hoog kan een aaibaarheidsfactor stijgen ?


Spelen in de branding ... fotografisch een moeilijke bezigheid omdat je toch moet zorgen voor snellere sluitertijden ... hier heb ik 1000ISO gebruikt om het beeld te bevriezen. Wat ook mee speelt is dat ik hier al een tijdje bevroren was.


Een jong zeehondje komt met moeder uit zee, iets wat ik niet erg veel heb gezien daar de jongeren meer gezien kunnen worden als hang jeugd op het strand ...

Dit is slechts een kleine selectie beelden er volgen er vast nog meer ...

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Seals in Engeland ... 
vrijdag, november 26, 2010, 09:37
sb_postedby sb_admin
Een eerste pre-view vanuit Engeland, prachtige omstandigheden hier. Erg mooi licht maar steen koud. Het Engelse strand is tijdens temperaturen van -2 en een keiharde wind, met sneeuw een plaats voor de diehard ... Het weekend kunnen we het strand op en hopelijk zijn de zon's opkomsten zoals we die vandaag hebben gehad ... een kleine impressie van de seals :Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Aandacht voor het boek MOOI in Brabant leeft van omroep Brabant. 
vrijdag, november 19, 2010, 17:08
sb_postedby sb_admin
Elke zondag brengt Omroep Brabant het twee-uurdurend radioprogramma ‘BRABANT LEEFT!’. In het programma wordt tussen 12 en 14 uur aandacht besteed aan het rijke scala van het provinciale erfgoed ofwel de Brabantse cultuur- en natuurhistorie. De presentatie is in handen van Eric Kolen en Bianca van Vugt.


©Omroep brabant

Vandaag naar de studio van Omroep Brabant geweest om een bijdrage te leveren voor het programma "Brabant leeft!" dat as zondag vanaf 12:00 te beluisteren is op de radio. Een spannende ervaring maar enorm leuk dat er zoveel aandacht is voor het boek.


Ook te vinden op uitzending gemist : (interview start op 28 minuten in het 1ste uur)
http://www.omroepbrabant.nl/?program/40 ... p;missed=7


Tot de volgende ... ;-)

Fotoloos weekend ... 
maandag, november 15, 2010, 18:43
sb_postedby sb_admin
Na het bijzondere weekend van vorige week met de presentatie van het boek en de gewonnen prijs heb ik dit weekend even geen foto’s gemaakt, de boog kan tenslotte niet altijd gespannen staan en verder wat het weer en licht ook erg slecht. Je wordt ook weer even met je neus op de feiten gedrukt als je weet zat onze zuiderburen flink wat wateroverlast hadden, dan moet je toch even denken aan de beschreven geschiedenis in het boek en dan zie je maar hoe belangrijk dergelijke zaken zijn, trouwens ook goed te zien aan de noordwaard waar het water enorm hoog staat wat aangeeft dat de rivier deze ruimte echt nodig heeft.

Maar er stonden ook een aantal gesprekken op de agenda voor aantal evenementen die aankomend jaar op de kalender staan, waarover later meer omdat ik er nog niet veel over kan vertellen. Ook hebben we op vrijdag ook een expositie ingericht in het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp. Deze expositie is te vinden op de afdeling radiologie, een afdeling die per jaar ongeveer 190000 patiënten verwerkt (dit is exclusief begeleiding). Deze expositie is daar zien tot het einde van dit jaar. Daarnaast zijn 5 genomineerde foto’s beurtelings te bewonderen in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Drimmelen, Het Biesbosch museum en het bezoekerscentrum in Dordrecht. Dit allemaal in het kader van de fotowedstrijd voor de Biesbosch postzegels. Verder volgt er medio 2011 een uitgebreide expositie in het Biesbosch bezoekerscentrum in Dordrecht en het Biesbosch museum. Deze expositie bevat met name fotowerk uit de Biesbosch / en foto’s uit het boek die dan te zien zijn op groot formaat canvas, dibond etc.

Verder heb ik wat tijd geïnvesteerd in de website .... deze versie van de website bevat kleine verbeteringen. Een eerste versie is te vinden op http://www.marcelvanbalkom.nl Dit domein fungeert als test site ... er zijn nog een aantal kleine aanpassing nodig voordat ik een release ga doen op alle andere domeinen maar het begin is er ... En dan natuurlijk ben ik ook bezig met de voorbereidingen voor de reis naar Donna-Nook waar we de jonge en volwassen kegel-robben (grijze zeehond) gaan fotograferen. Deze fotoreis workshop organiseer ik samen met Michiel Vaartjes, de eerste berichten zijn erg positief. Er zijn al heel wat kleine zeehondjes geboren en hopelijk hebben we MOOI licht aldaar ..Omdat het een fotoloos weekend was afgelopen weekend een opname van vorige week. Dit roodoog boomkikkertje is gefotografeerd tijden de macrofotografie workshop .. De eerst volgende workshops staan op de agenda voor 19Feb en 19Mrt.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | Volgende> nav_last>>