Pestvogels en de eerste najaarsstorm van 2013 
maandag, november 26, 2012, 18:48
sb_postedby sb_admin
Afgelopen weken wat tijd gehad of vrij gemaakt om te gaan fotograferen, qua werkzaamheden is het nog altijd even druk maar de boog kan niet altijd gespannen staan. Eerst maar eens op zoek naar de pestvogels die op dit moment in ruime getallen in ons land verblijven. En ik heb ze gevonden, in tegenstelling tot eerdere ontmoetingen was dit er 1 met redelijk mooi licht. Uiteindelijk een aantal leuke opnames gemaakt van deze geweldige soort.


Deze pestvogel zat redelijk hoog in een boom, mooi vrij en precies in een bundel licht. Door flink onderbelichten ontstond het volgende beeld wat de pestvogel in een mooi passend en stemmig kleurenpallet laat zien.

Dan afgelopen zondag, een prachtige dag in Zeeland beleefd. Ter voorbereiding van de masterclass van as. 19 januari ben ik vroeg vertrokken richting Zeeland. Rond 07:15 stond ik op het Zeeuwse strand tijdens de eerste echte najaarsstorm met windstoten tot wel 10 bft. Naast het lekker uitwaaien wat je dan vrij letterlijk kan nemen was het een enorme ervaring die je dan samen met moeder natuur beleeft. Het fotograferen in dergelijke extreme omstandigheden vergt hier en daar wat aanpassingen maar toch kan je prachtige opnames maken. De camera en filters droog houden is het grootste probleem want elk druppeltje is zichtbaar in de opname, en in dergelijke omstandigheden geven de woeste golven heel wat spray en is een degelijk en zwaar statief een must.

Voor de mensen die meer informatie zoeken kunnen eens een kijkje nemen in het menu workshops van deze site. De eerste masterclass landschapsfotografie met gebruik van filters staat op de agenda voor 19 januari 2013. Het belooft een prachtige masterclass te worden waar de volgende sfeerbeelden een indruk geven van wat je te wachten staat … schrijf snel in want vol is vol !


Zoals de dag startte, in eerste instantie knalharde wind en wat regen. Voor zonsopkomst was er veel bewolking, nadien wisselden opklaringen en dreigende luchten elkaar snel af wat resulteerde in sfeervolle beelden.


Met opzet de lucht beperkt in beeld gezet omdat deze niet veel toevoegt aan de opname. Het spel van water en stenen geeft wel de nodige spanning, dankzij de langere sluitertijd ontstaat er een dynamisch beeld.


Deze opname is gemaakt terwijl het eerste ochtendlicht door de wolken priemt. Het warme licht op de houten palen geeft een bevreemde sfeer, de lange sluitertijd geeft de foto dynamiek terwijl het perspectief van de palen de aandacht naar de woeste zee leidt. Voor deze opname heb ik gebruik gemaakt van oa. een 3 stops gradual ND, 3 stops grijsfilter en een gradual warmtefilter.


Een grapje van ondergetekende, balancerend in de storm die mijn warme Noorse muts dreigt af te blazen. Zo blijkt maar dat een kilootje meer in sommige gevallen erg handig kan zijn. Geen moment losgekomen van het Zeeuwse strand.

Informatie over de masterclasses vind je hier. Wil je direct inschrijven, dan is dat mogelijk via deze link


Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited
Workshop nieuws 
maandag, november 19, 2012, 11:32
sb_postedby sb_admin
Na een paar weken radio stilte dan eindelijk wat te melden ... De workshops van 2013 staan online ! Volgend jaar organiseren we oa. roofvogel workshops in samenwerking met De Valkeniershof, Macroworkshops in samenwerking met Tropical Zoo de Berkenhof, en natuurlijk organiseren wij als officieel Biesboschgastheer diverse workshops in NP de Biesbosch (zowel wandeltochten, macrofotografie workshops als workshops per boot in samenwerking met bootje gezond).

Nieuw voor 2013 zijn de masterclasses landschapsfotografie in samen werking met Stealth-gear & Foto-express. Bij inschrijven voor deze workshop kunt U gebruik maken van een spectaculaire korting van maar liefst 50% op een filterset die wij speciaal voor de workshops hebben samengesteld. Deze masterclasses vinden plaats in diverse natuurgebieden in Nederland. Tijdens deze masterclasses gaan we op zoek naar Nederlands mooiste locaties en onthullen we alle geheimen van de landschapsfotograaf! Kijk op de informatie pagina voor beschikbare data en locaties want vol = vol! Op het forum van deze website vind U ook een review van deze filters.

Afgelopen weekend hebben we vanuit just4moment fotografie ook een tweetal workshops georganiseerd in nationaal park de Biesbosch . Op zaterdag een introductie / basis cursus natuurfotografie in samenwerking met natuurfotoworkshop.nl. Waar de meteorologen ons een afwisselende dag van wolken en zon beloofde werd een grauwe grijze dag met moeilijke omstandigheden. Op-zich niet erg want je moet echt werken en van alles proberen om leuke plaatjes te schieten. Op zich voor de deelnemers een voordeel omdat ons dit mogelijkheden geeft om veel verschillende technieken te laten zien.

Op zondag op pad met een fluisterboot en een groep meer ervaren fotografen, de dag startte om 7uur met guur weer en een nat pak. Ook in deze omstandigheden een hele opgave om leuke opnames te maken. Gedurende de dag werd het echter steeds droger en konden we profiteren van een prachtige verlaten en rustige Biesbosch met spectaculaire vergezichten. De dieren lieten zich goed zien en zo hebben de naast de nodige grijze en zilverreigers veel buizerds en groepen vuurgoudhaantjes en staartmezen gezien. De vaartocht eindigde rond 17:00 in de haven van Geertruidenberg nadat we leuke opnames gemaakt hebben van die "verschrikkelijke" Amercentrale.

Een impressie van afgelopen weekend :

Een opname van afgelopen zaterdag, met het gijze weer gaf de macro lens en flitser uitkomst.


Prachtige vergezichten in de verlaten Biesbosch, een mooie gelegenheid om ook nog eens de stealth-gear filter te proberen.


in de polder Turfzakken vind je deze fotogenieke biesbosch bewoners, in deze prachtige polder kan je stemmige platen schieten van deze hooglanders.


De "verschrikkelijke" Amercentrale in het laatste licht van de dag.


Keesjes killeke tijdens het rustige herfstweer van gisteren.


Ondanks dat we gebruik maken van een fluisterboot ging deze meerkoet op de vlucht.

Tot de volgende ... ;-)


©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited
The best becomes better ... 
zaterdag, oktober 27, 2012, 17:20
sb_postedby sb_admin
Afgelopen weken de gelegenheid gehad om de ProMediaGear Katana Gimbel Head mogen testen in het veld tijdens een trip naar de AWD. De ProMediaGear Katana Gimbel is een nieuwe gimbal die gevestigde orde zal beconcurreren. Tenminste voor zover er sprake gaat zijn van concurrentie, deze ProMediaGear Katana is de enige Gimbal die sterk genoeg is om de "Sigzilla" (Sigma 200-500 F2.8) te dragen. De ProMediaGear Katana is gemaakt met de precisie van een Zwitsers uurwerk. En dat merk je gelijk als het gaat om stabiliteit, verder is het mogelijk om de weerstand te regelen van alle assen en dat maakt dat je deze gimbal 100% onder controle kan houden.Voor diegene die nieuwsgierig zijn geworden is meer informatie te vinden op www.foto-express.nl. Verder is meer informatie te vinden op het forum onder Materiaal reviews : http://www.natuurfoto.biz/forum.htm

Een kleine impressie van een dagje testwerk in de AWD ...


Tijdens de testdag was de lichtsituatie niet optimaal maar toch verhoog je met een goed statief en dito statiefkop de kwaliteit van je opnames.


Vanuit een laag standpunt met de ProMediaGear Katana Gimbel Head.


Het resultaat ...

Attentie
Op dit moment loopt er bij Foto-Express een introductie aanbieding, de eerste gebruikers kunnen de ProMediaGear Katana Gimbel Head aanschaffen tegen een bijzondere introductie prijs, kijk voor meer info op www.foto-express.nl

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited
Workshops 2013 
zaterdag, oktober 6, 2012, 15:05
sb_postedby sb_admin


http://www.natuurfoto.biz/workshop.htm<<nav_first <Vorige | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | Volgende> nav_last>>