Workshop nieuws 
maandag, november 19, 2012, 11:32
sb_postedby sb_admin
Na een paar weken radio stilte dan eindelijk wat te melden ... De workshops van 2013 staan online ! Volgend jaar organiseren we oa. roofvogel workshops in samenwerking met De Valkeniershof, Macroworkshops in samenwerking met Tropical Zoo de Berkenhof, en natuurlijk organiseren wij als officieel Biesboschgastheer diverse workshops in NP de Biesbosch (zowel wandeltochten, macrofotografie workshops als workshops per boot in samenwerking met bootje gezond).

Nieuw voor 2013 zijn de masterclasses landschapsfotografie in samen werking met Stealth-gear & Foto-express. Bij inschrijven voor deze workshop kunt U gebruik maken van een spectaculaire korting van maar liefst 50% op een filterset die wij speciaal voor de workshops hebben samengesteld. Deze masterclasses vinden plaats in diverse natuurgebieden in Nederland. Tijdens deze masterclasses gaan we op zoek naar Nederlands mooiste locaties en onthullen we alle geheimen van de landschapsfotograaf! Kijk op de informatie pagina voor beschikbare data en locaties want vol = vol! Op het forum van deze website vind U ook een review van deze filters.

Afgelopen weekend hebben we vanuit just4moment fotografie ook een tweetal workshops georganiseerd in nationaal park de Biesbosch . Op zaterdag een introductie / basis cursus natuurfotografie in samenwerking met natuurfotoworkshop.nl. Waar de meteorologen ons een afwisselende dag van wolken en zon beloofde werd een grauwe grijze dag met moeilijke omstandigheden. Op-zich niet erg want je moet echt werken en van alles proberen om leuke plaatjes te schieten. Op zich voor de deelnemers een voordeel omdat ons dit mogelijkheden geeft om veel verschillende technieken te laten zien.

Op zondag op pad met een fluisterboot en een groep meer ervaren fotografen, de dag startte om 7uur met guur weer en een nat pak. Ook in deze omstandigheden een hele opgave om leuke opnames te maken. Gedurende de dag werd het echter steeds droger en konden we profiteren van een prachtige verlaten en rustige Biesbosch met spectaculaire vergezichten. De dieren lieten zich goed zien en zo hebben de naast de nodige grijze en zilverreigers veel buizerds en groepen vuurgoudhaantjes en staartmezen gezien. De vaartocht eindigde rond 17:00 in de haven van Geertruidenberg nadat we leuke opnames gemaakt hebben van die "verschrikkelijke" Amercentrale.

Een impressie van afgelopen weekend :

Een opname van afgelopen zaterdag, met het gijze weer gaf de macro lens en flitser uitkomst.


Prachtige vergezichten in de verlaten Biesbosch, een mooie gelegenheid om ook nog eens de stealth-gear filter te proberen.


in de polder Turfzakken vind je deze fotogenieke biesbosch bewoners, in deze prachtige polder kan je stemmige platen schieten van deze hooglanders.


De "verschrikkelijke" Amercentrale in het laatste licht van de dag.


Keesjes killeke tijdens het rustige herfstweer van gisteren.


Ondanks dat we gebruik maken van een fluisterboot ging deze meerkoet op de vlucht.

Tot de volgende ... ;-)


©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited
The best becomes better ... 
zaterdag, oktober 27, 2012, 17:20
sb_postedby sb_admin
Afgelopen weken de gelegenheid gehad om de ProMediaGear Katana Gimbel Head mogen testen in het veld tijdens een trip naar de AWD. De ProMediaGear Katana Gimbel is een nieuwe gimbal die gevestigde orde zal beconcurreren. Tenminste voor zover er sprake gaat zijn van concurrentie, deze ProMediaGear Katana is de enige Gimbal die sterk genoeg is om de "Sigzilla" (Sigma 200-500 F2.8) te dragen. De ProMediaGear Katana is gemaakt met de precisie van een Zwitsers uurwerk. En dat merk je gelijk als het gaat om stabiliteit, verder is het mogelijk om de weerstand te regelen van alle assen en dat maakt dat je deze gimbal 100% onder controle kan houden.Voor diegene die nieuwsgierig zijn geworden is meer informatie te vinden op www.foto-express.nl. Verder is meer informatie te vinden op het forum onder Materiaal reviews : http://www.natuurfoto.biz/forum.htm

Een kleine impressie van een dagje testwerk in de AWD ...


Tijdens de testdag was de lichtsituatie niet optimaal maar toch verhoog je met een goed statief en dito statiefkop de kwaliteit van je opnames.


Vanuit een laag standpunt met de ProMediaGear Katana Gimbel Head.


Het resultaat ...

Attentie
Op dit moment loopt er bij Foto-Express een introductie aanbieding, de eerste gebruikers kunnen de ProMediaGear Katana Gimbel Head aanschaffen tegen een bijzondere introductie prijs, kijk voor meer info op www.foto-express.nl

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited
Workshops 2013 
zaterdag, oktober 6, 2012, 15:05
sb_postedby sb_admin


http://www.natuurfoto.biz/workshop.htm


Van alles wat ... 
maandag, oktober 1, 2012, 10:55
sb_postedby sb_admin
De laatste post op de blog dateert van begin september, dat geeft aan dat we erg druk zijn op dit moment. Het is van alles wat een griepje, opdrachten, workshops en er staan een aantal lezingen op de agenda de aankomende weken. Volgende week zal ik ook nog foto's maken voor het goede doel tijdens het evenement body art for nature dat georganiseerd wordt door Stichting Herpetofauna en Berkenhof's Tropical Zoo. Daarnaast staan de laatste Biesbosch en Macro workshops op de agenda, en breekt zo langzamerhand mijn favoriete jaargetijde aan dus zal ik ook weer meer aandacht hebben voor vrij fotowerk. Voorlopig een kleine selectie opnames die van alles wat laat zien … ook opnames die je niet veel van mijn hand ziet maar die ik zo nu en dan toch eens maak.


Een landschap in de portret stand, iets waar je niet direct aan denkt bij het fotograferen van een landschap. In dit geval had dit mijn voorkeur ivm de verschillende lagen en beeld contrasten die in deze opname zitten en resulteeren in een bijzonder beeld. Deze opname is gemaakt tijdens de biesbosch workshop 22 September.


Een opname van 3 zeer charmante dames ik ik in de studio mocht fotograferen. De intense blik en rust in deze opname verklapt dat het toch best spannend is om een zusje te verwachten …. Iets heel anders maar toch bijzonder leuk en leerzaam om dergelijke opnames te schieten.


Deze opname is het resultaat van een dagje photokina, de fotobeurs waar je als fotograaf kunt neuzen tussen de mooiste en meest moderne fotoapperatuur. Deze opname is gemaakt op de stand van hasselblad waar men aankondigde een partnership aan te gaan met sony …. Of men die contradictie nu vertaald in de fotoset die men had opgezet weet ik niet …


Volgende week opnieuw een fotosessie in de berkenhof alleen zal het onderwerp dan anders zijn, gisteren tijdens de macroworkshop aldaar kregen we weer volop gelegenheid om prachtige vlinders te fotograferen.


Als afsluiter nogmaals een vlinder die in overvloed te fotograferen zijn tijdens de macro workshops in tropical zoo de Berkenhof. Met de uitbreiding van de Berkenhof lopen de workshops voorlopig gewoon door. Ook tijdens de herfst en wintermaanden zullen wij macroworkshops verzorgen in het Zeeuwse Kwaddedamme.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited<<nav_first <Vorige | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Volgende> nav_last>>