Workshop Kalender 2014 
zaterdag, november 16, 2013, 15:27
sb_postedby sb_admin
De nieuwe workshop kalender voor 2014 is gepubliceerd, kijk op de verschillende workshop pagina’s voor beschikbare data in 2014. In 2014 organiseren wij samen met onze partners verschillende workshops zoals :

Roofvogel fotografie workshops, uniek en vaak zonder riemen.
Macro fotografie workshops, op zoek naar een verborgen wereld.
Masterclasses landschap fotografie in samenwerking met Stealth-gear Filters.
Biesbosch Workshops, natuurfotografie met als motto carpe diem.
Fotoreis natuurfotografie Donna-Nook (Grijze zeehonden & meer).
Fotoreis natuurfotografie IJsland "In Pursuit of Icelandic lights”Tot ziens op een van de workshops ... ;-)

Bloggen op ZOOM.NL 
zaterdag, november 9, 2013, 15:45
sb_postedby sb_admin
Sommige mensen was het misschien al opgevallen, sinds enige tijd ben ik ook actief als blogger voor Zoom. Vandaag is er opnieuw een artikel online geplaatst over het gebruik van filters binnen de landschapsfotografie. Door de vele workshops die ik inmiddels heb gegeven ken ik een aantal valkuilen waar veel fotografen inlopen en waarin ik zelf in het verleden ook vaak ingetuind ben. Door middel van deze artikelen hoop ik beginnende en misschien zelfs gevorderde fotografen verder op weg te helpen in de fotografie …Artikelen die reeds gepubliceerd zijn op ZOOM.NL

planning van een natuurfotograaf
introductie in de vogelfotografie
het geheim van de landschapsfotograaf

Daarnaast ook goed nieuws, het artikel onder deze post gaf aan dat mogelijk een van mijn opnames in aanmerking kwam voor publicatie in de National Geographic. In middels heb ik vernomen van de NG redactie dat de opname van de Vatnajökull gletsjer inderdaad gepubliceerd wordt in het december nummer. Naast het uitgeven van het boek MOOI de Biesbosch is dit dan opnieuw een droom die werkelijkheid wordt …

Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Geselecteerd in top 3 van NG FotoCommunity ... 
zondag, september 29, 2013, 17:10
sb_postedby sb_admin
Een van de ijsland opnames is geselecteerd in de National Geographic Foto Community top 3 van week 39.

Daarmee is er ook een mogelijkheid dat de opname wordt gepubliceerd in het magazine. Dit is natuurlijk een droom van elke natuurfotograaf ....

Het betreft deze foto :Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


IJsland deel III 
zaterdag, september 21, 2013, 19:01
sb_postedby sb_admin
Update 3 van nog altijd de fotoreeks uit Ijsland, nagenoeg alle foto’s afgewerkt al ben ik bezig met een review van de bestanden om zeker niet te vergeten. Ik kan nog wel even verder gaan met het posten van de opnames die ik gemaakt heb in IJsland. Inmiddels staat er ook een bijgewerkte galerij online waarin al heel wat opnames uit IJsland zijn te vinden. Morgen een dagje fotograferen in Cote opale dus vannacht erg vroeg uit de veren, als de zon opkomt moeten we immers klaar staan aan het franse stand. Maar eerst nog even een kleine selectie opnames uit het wonderlijke Ijsland. Indien U ook graag dergelijke opnames maakt … moet U zeker eens kijken op de workshop pagina, In 2014 (aug / sept) organiseren we namelijk een 12 daagse fotoreis naar Ijsland !


De Vatnajökull gletsjer is IJslands grootste gletsjer en qua oppervlakte in Europa. De gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. De gletsjer bevindt zich in het zuidoosten van het land. Vatnajökull heeft een oppervlakte van ongeveer 8100 km² en bedekt hierdoor 8% van het areaal van IJsland met een ijskap die tot 1000 meter dik is. In 2004 is ruim de helft van de gletsjer tot onderdeel van het nationaal park Skaftafell gemaakt, dat sinds 2008 onderdeel vormt van het toen opgerichte nationaal park Vatnajökull.


Het Geothermisch gebied in noordelijk IJsland genaamd Hverfell. Het stinkt er verschrikkelijk naar rotte eieren maar je kan er waanzinnige opnames maken.


Godafoss, wat mij betreft de mooiste waterval van IJsland. Het water van de Skjálfandafljót rivier valt over een breedte van 30 meter 12 meter naar beneden, en de Goðafoss wordt door rotsen in een paar stukken verdeeld.


De bultrug (Megaptera novaeangliae) is een walvis die behoort tot de onderorde van baleinwalvissen.


De kuifaalscholver (Phalacrocorax aristotelis) is een vogel uit de orde van Suliformes. De vogel wordt ongeveer 75 centimeter groot, iets kleiner dan de (gewone) aalscholver. Verder lijken de soorten veel op elkaar, maar de kuifaalscholver heeft een dunnere snavel, een groenachtige glans en een voornamelijk bij adulte vogels zichtbare kuif. De kleur is groenzwart, met een gele snavelbasis.


Vulkaan landschap in het IJslandse westland.

Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Volgende> nav_last>>