"Oude vossen" op pad 
zaterdag, december 31, 2011, 08:33
sb_postedby sb_admin
Na elkaar lange tijd elkaar niet te hebben gezien vandaag een stapke in de wereld gezet met "Oude Vos" Hillebrand Breuker. Onder "Oude vos" verstaat men iemand die door lange ervaring in al de kunstgrepen van een vak doorkneed is, en dat is zeker van toepassing op Hillebrand :). Ik vind het altijd leuk en leerzaam om met een collega natuurfotograaf op pad te gaan, van een andere benadering en inzichten leer je veel De doelstelling voor deze dag was het fotograferen van vossen. Omdat we niet te veel tijd konden besteden aan de voorbereidingen etc. zijn we naar de AWD gereden. Na een stevige wandeling vol interessante gesprekken en gedachtegangen moesten we op locatie een uur of 3 wachten voordat we de eerste vos mochten fotograferen. Daarna nog veelvuldig mogelijkheden gehad maar het blijkt toch nog een hele opgave te zijn om een goede foto te schieten van deze prachtige dieren want ze staan nooit stil ...


Zijn focus ...


Met de groothoek stil liggen op de grond en wachten tot hij dicht bij komt, typisch gedrag wat je ook bij bijvoorbeeld je honden ziet. Zo van ik weet dat je daar ligt maar in zie je niet ... en toch vanuit de ooghoeken alles in de gaten hebben.


Een prachtig jong dier met een enorme mooie tekening in het gezicht.


Hier de neus van de vos op het sterke punt, wat overigens ook zijn sterke punt is ...

Genoten van deze dag ... "Hillie" bedankt voor het gezelschap het was erg gezellig" De volgende plannen we ergens in Friesland ok ..

Tot de volgende ... ;-)

©2011 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Kerstboompjes ? 
zaterdag, december 24, 2011, 16:45
sb_postedby sb_admin
Zo nu en dan ga je op zoek naar nieuwe mogelijkheden en technieken, zo ben ik bezig mezelf te verdiepen in het high-speed fotograferen. De uiteindelijke doelstelling zal zijn om deze techniek toe te passen in de natuur. Uiteindelijk zal ik proberen opnames te maken van bijvoorbeeld vliegende insecten en bijvoorbeeld vleermuizen. Vooralsnog blijft het bij het fotograferen van druppels maar ook dat is erg leuk. De bijzondere vormen die je krijgt als druppels botsen blijven normaal voor het menselijke oog verborgen maar zijn enorm inspirerend. Een kleine selectie opnames van afgelopen tijd ...


Italia, de temperamentvolle kleuren van de Italiaanse vlag. Zoals eerder aangegeven zijn dit twee druppels die op elkaar botsen. Door te bevriezen met de flitser ipv de sluiter ontstaat het bovenstaande beeld.


Atomic orange, Een paddo of is het toch een klein kerstboompje. Lang proberen en testen van verschillende opstellingen en instellingen leverde uiteindelijk deze vorm op.


Sunray, Een waterig zonnetje.

Waarschuwing ... druppelen werkt erg verslavend en is erg leuk om te doen. Naast deze techniek zijn er nog een aantal andere technieken waarvan je enorm veel van kan leren. Voor ons een reden om deze technieken onder te brengen in een workshop / cursus die in 2012 van start zal gaan. Houd de website / workshop kalender in het oog voor meer informatie. Geïnteresseerde kunnen zich melden via nicole@natuurfoto.biz

Rest ons nog om iedereen prettige kerstdagen en een voorspoedig en fotorijk 2012 toe te wensen namens : Just4moments Fotografie Diensten & Service.
Groet, Marcel, Nicole, Mike & Wesley


Tot de volgende ... ;-)

©2011 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Zeeland  
zondag, december 18, 2011, 12:05
sb_postedby sb_admin
Een dagje aan de Zeeuwse kust levert altijd leuke beelden op in deze tijd van het jaar. Het barste daar gisteren ook van de bedrijvigheid (en fotografen) ... enorm druk. Bij de gewilde soorten was het zo extreem druk dat het me verbaasde dat er geen filemelding werd aangekondigd op de radio. Bumper aan bumper stonden ze daar in een lange rij, soms in de auto en veel naast de auto wat de kansen enorm verkleind op een mooie opnames. Voor mij te druk en dat deed mij besluiten om het stand op te zoeken. Ook daar behoorlijk wat bedrijvigheid maar bijna geen fotografen en er was veel te zien ... een kleine impressie;


's morgens tijdens het opkomen van de zon waren er prachtige dreigende luchten te zien. Deze opname is gemaakt richting de zeelandburg waar het op dat moment stevig regende.


Deze jonge dame heeft me even bezig gehouden maar in het eerste licht van de dag is het altijd fijn fotograferen. Zeker als het model dan uiteindelijk toch even meewerkt. Naast deze opname veel foto's gemaakt van het zogenaamde "bidden".


Voor mij te koud om te zwemmem (al had ik wel een nat pak) maar deze drieteen had geen moeite met het koude water en dobberde vlak onder de kust op zoek naar voedsel.


Een abstract en grafisch beeld gefabriceerd door de tijd en de zee, ik hoefde het alleen maar te fotograferen.


Het koste me een nat pak maar ik kon het niet laten om tussen de steenlopers en drieteentjes te gaan liggen. een laag standpunt geeft altijd mooie beelden en het licht was ook niet slecht. Kleding droogt wel al kan het verdomd koud zijn in december.


Als afsluiter dit kleine maar o zo snelle vogeltje .. prachtig om deze soort bezig te zien op het strand. Opmerkelijk veel drieteenstrandlopers gezien trouwens.

Tot de volgende ... ;-)


©2011 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Workshop kalender 2012 
woensdag, december 14, 2011, 20:41
sb_postedby sb_admin


De nieuwe workshops voor 2012 staan online. Details zijn beschikbaar op de volgende pagina's :

Roofvogel workshops vind je hier.
Macrofotografie workshops vind je hier.
Biesbosch workshops vind je hier.

Verder staan er een aantal reizen op de agenda naar oa. Duitsland, Spanje & Engeland. Voorlopig vind U informatie van de fotoreis naar Donna-Nook 2012 on-line. Spoedig zal deze informatie worden uitgebreid met de fotoreizen naar Duitsland & Spanje.

Inschrijven kan via bovengenoemde pagina's, selecteer de datum en via het getoonde formulier kunt U inschrijven. Indien U meer informatie wenst omtrent een specifieke workshop dan bied het Forum uitkomst. Indien de gezochte informatie niet beschikbaar is kunt U via email contact met ons opnemen via nicole@natuurfoto.biz.

Tot ziens op een van onze workshops ;-)<<nav_first <Vorige | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | Volgende> nav_last>>