En de winnaars zijn !!! 
zondag, januari 30, 2011, 17:32
sb_postedby sb_admin
De beloofde uitslag van de "workshop fotowedstrijd 2010" maar voordat we de winnaars bekend maken wil ik eerst graag een woord van dank richten aan de sponsors van deze foto wedstrijd! Zonder deze sponsors is het niet mogelijk een wedstrijd met dergelijke prachtige prijzen te organiseren.

De hoofd-sponsor : FOTO-EXPRESS en sponsors : de valkeniershof, vlindertuin de berkenhof, imagetoart en just4momentsEen dan nu de uitslag van de fotowedstrijd...Roofvogelworkshop:
1. Christophe de Boeck met de groothoekopname van de kerkuil. Gewonnen prijs : € 100,00 & canvasdoek 100xXX
2. Hans van Agen met vliegende steenuil. Gewonnen prijs : € 75,00 & Biesbosch workshop/wandeling (of macroworkshop?)
3. Robbert de Smet met portret Afrikaanse oehoe. Gewonnen prijs : € 50,00 & canvasdoek 50x70Macroworkshop:

1. Marjon van Vuuren met de (rode) vlinder”kop”. Gewonnen prijs : € 75,00 & canvasdoek 50x60
2. Yvonne den Harder met de gespiegelde gekko. Gewonnen prijs : € 50,00 & Biesboschworkshop/wandeling
3. Nico van Adel met de springende roodoogboomkikker. Gewonnen prijs : € 25,00 & jaarkaart van de Berkenhof.


Hoofdtroostprijs (ter beschikking gesteld door Marina voor de foto die voor haar van grote emotionele waarde is) de winnaar van deze prijs is Mary Romijn met foto van Pino met bloem in zijn snavel.
Tot de volgende ...;-)

--
Met vriendelijke groeten namens het gehele team,
Wim & Margot Verhagen namens Foto-express
Marina Bliek & Peter van Es namens Valkeniershof
Fam. Antes namens Tropical ZOO de Berkenhof
Riekkmien Posthuma namens ImageToArt
Marcel & Nicole van Balkom namens Just4Moments


Dorpsgenoten 
zaterdag, januari 22, 2011, 17:41
sb_postedby sb_admin
Sinds een aantal dagen hebben we zeldzame gasten in Hank, het light was minimaal vandaag maar toch een poging gewaagd om een aantal plaatjes te schieten van de pestvogels die in ons dorp verblijven ...Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Extra en bijzondere Biesbosch workshops 
donderdag, januari 20, 2011, 20:19
sb_postedby sb_adminNaar aanleiding van het publiceren van Marcel's eerste boek "Mooi de Biesbosch" en een expositie van natuurfoto's "De Biesbosch in vogelvlucht" die loopt van April 2011t/m Mei 2011 organiseren wij samen met het Biesboschcentrum in Dordrecht twee unieke workshops in nationaal park De Biesbosch. In een ontspannen sfeer laat Marcel zien hoe U het panoramisch Biesbosch landschap en de vogels zo mooi mogelijk in beeld brengt. En omdat we in de Biesbosch ook het kleine eren staan we ook stil bij de technieken van de macrofotografie. De workshop vindt plaats in een klein gezelschap van maximaal 15 personen.

Lunchen doen we in een stenen keet, een griendwerkersonderkomen. Laarzen en aan het weer aangepaste kleding en natuurlijk uw fotoapparatuur zijn onontbeerlijk. Deze workshop is geschikt voor iedereen en kan gezien worden als een kennismaking met natuurfotografie. 

De prijs voor deze workshop Incl. lunch, hapje en frisdrank bedraagt € 60.- pp.
De workshops vinden plaats op Zaterdag 16 April en Zondag 15 Mei.
U kunt zich opgeven via tel. nr. 078 - 630 53 53 of via dit formulier.

Het programma:
09.15 uur: Ontvangst met koffie en iets lekkers, buiten op de picknickbank.
09.45 uur: Vertrek vanuit Biesboschcentrum Dordrecht met de Zonnepont.
10.00 uur: Een prachtige natuurwandeling over het Griendmuseumpad.
12.30 uur: Lunch in de Stenen Keet, een oude griendkeet. Een Biesboschgids stookt het vuur en vertelt hoe de griendwerkers vroeger leefden.
14.00 uur: Rondvaart door de Biesbosch met fluisterboot Sterling (open boot)
15.00 uur: Napraten in de Biestro met een drankje en iets lekkers 
16.00 uur: Einde

De fotoexpositie "De Biesbosch in vogelvlucht" Loopt in de maanden April en Mei. De expositie is gratis toegankelijk en is in April geopend op dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur. En in mei is de expositie dagelijks te bezichtigen van 09.00 tot 17.00 uur.

Het adres:
Biesboschcentrum Dordrecht
Baanhoekweg 53
3313 LP Dordrecht
Telefoon: 078-6305353
Site: www.hollandsebiesbosch.nl


Roofvogels 
zaterdag, januari 15, 2011, 17:14
sb_postedby sb_admin
Je zal bijna denken dat er een roofvogel workshop is geweest maar de eerste start pas eind Maart 2011 (20 Maart om precies te zijn, meer informatie en inschrijven op mijn website onder het menu Workshops). Echter wel handig om ervaring te hebben met het fotograferen van roofvogels in de vlucht, Komt goed van pas als je in de praktijk een zeldzame roofvogel voor de lens krijgt. Maar geen workshop alle onderstaande opnames zijn gemaakt in het wild. Het wemelt van de roofvogels op dit moment in Nederland je komt ze echt overal tegen ... en er zitten zeldzame exemplaren bij ...


De blauwe kiekendief (vrouwtje) is een zeldzame roofvogel die je alleen in de winter tegenkomt.


Het vrouwtje van de torenvalk


Een echt zeldzame roofvogel om te spotten is het smelleken, Nog nooit eerder voor de camera gehad maar ik heb er nu een paar mooie foto's van mogen maken. (de kleinste valk van Europa). Het mannetje is aan de bovenzijde leigrijs, onderzijde licht roestrood (op foto). Komt voor in open, boomarme streken met struikgewas in bijvoorbeeld Noord-Amerika en de toendra's van Eurazie. Eet vogels tot de grote van lijsters. Wordt in de winter "regelmatig" gezien in bijvoorbeeld het Oude Land van Strijen. Jaagt veelal supersnel laag vliegend over akkers.


En een tweede opname van de torenvalk, het vrouwtje is duidelijk te herkennen aan de bruin/rode kop.


De buizerd is een zeer algemene roofvogel in Nederland en is hier heel het jaar te vinden.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
<<nav_first <Vorige | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | Volgende> nav_last>>