Vakantie episode II 
maandag, augustus 16, 2010, 22:18
sb_postedby sb_admin
De bronst is aanstaande in de hoge Veluwe, daarnaast is er op 11 september een workshop van foto-express die wat voorbereiding vereist. De bronsttijd valt voornamelijk in de tweede helft van september tot begin oktober. Soms komen er zelfs paringen in november voor, maar die zijn in Nederland vrij zeldzaam. In deze tijd zijn de mannelijke edelherten zeer actief om zich voort te planten. Luid burlend houden ze concurrenten op de hoogte van hun aanwezigheid en hun motieven.
Na de bronst zijn de actiefste mannelijke dieren vaak uitgeput. Niet alleen vanwege de forse inspanningen, maar ook omdat ze gedurende deze periode, die rond een maand kan duren, nagenoeg geen voedsel tot zich nemen. Hun lichaamsgewicht kan dan tot rond dertig procent zijn afgenomen. Wel drinken de dieren tijdens de bronst veel. De periode direct na de bronst is daardoor van nature een kwetsbare fase in het bestaan van een edelhert.

Een mooie gelegenheid om met het gezin een bezoekje te brengen aan dit prachtige nationaal park ... de volgende beelden zijn slechts een kleine impressie ....


Als je goed zoekt zal je deze hagedis al snel vinden, dit examplaar was toch wel een 20 centimeter groot ... De zandhagedis, ook wel duinhagedis (Lacerta agilis), is een hagedis uit de familie echte hagedissen (Lacertidae). Vanwege het grote verspreidingsgebied in Europa en delen van Azië is het een bekende soort, die ook in gematigde gebieden zoals België en Nederland voorkomt. Het is een bodembewoner die tussen de vegetatie zoekt naar voedsel, op het menu staan kleine ongewervelden.


En de prachtige edelherten hebben inmiddels het gewei geveegd, bijna klaar voor het moment van het jaar ...


Ook die fanatische fotogenieke zandvlakte vraagt altijd om een paar landschap opnames. Nu was de invloed van de wind goed te zien in de structuren in het zand.


Prachtig decor... een beetje opletten dat je niet te veel light hout in de achtergrond hebt .. persoonlijk vind in de den altijd wel een mooie achtergrond.En soms was het echt rustig ... als het wild slaapt

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
Vakantie dag 1 
vrijdag, augustus 13, 2010, 18:51
sb_postedby sb_admin
Hehe ... :P

Eindelijk vakantie, zo nu en dan zal ik proberen de vakantie een beetje in beeld weer te geven. Dag 1 was een leuke dag die geheel in het teken stond van de ijsvogel ... een aantal opnames van vandaag... Morgen een macro-workshop in vlindertuin de Berkenhof, daar zullen ze ook wel weer blij zijn met de volgende beelden ...Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


De laatste loodjes ... 
zondag, augustus 8, 2010, 16:00
sb_postedby sb_admin
Nog even het weekend en aankomende week werken en dan eindelijk is de vakantie daar, net tussen alle bezigheden op het werk een nieuwe foto filmpje op youtube gezet. Deze editie een en special, het zijn namelijk alleen maar macro foto's. De meeste opnames heb ik in de laatste maanden gemaakt .... het filmpje is te vinden via de volgende link : http://www.youtube.com/watch?v=G_FGwejmjts

Tot de volgende ... ;-)

Biesbosch weekend 
zondag, augustus 1, 2010, 14:32
sb_postedby sb_admin
Dit weekend eens geheel in het teken van de Biesbosch... Het is wat slapjes met de vogels dus dan kan je maak het beste in je eigen achtertuin blijven. Eerder deze week een collega natuurfotograaf gesproken die vertelde bezig te zijn met een ijsvogel project .... Hmmmm dat krijg je toch weer die drang om zelf ook deze prachtige diertjes op te zoeken. Uiteindelijk had ik ze al weer snel gevonden en kon er nog een paar leuke plaatjes van schieten ook. Dan op zaterdag avond toch nog maar eens proberen die bever te fotograferen tijdens een bever zoektocht ... Uiteindelijk 4 bevers gevonden en 1 in de beoogde setting kunnen fotograferen. Ik had er wel ISO8000 voor nodig om de nodige scherpte te krijgen. Maar het was weer een prachtig weekend met veel mooie momenten ...


Ja... had er gelijk 3 gevonden ... in eerste instantie doet deze me denken aan de twee pubers thuis ... altijd met de snaveltjes in elkaar ... Gemaakt op een afstand van 45 meter. (Crop ongeveer 60% van het origineel).


De bever aan de maaltijd, Gemaakt in de late redelijk bewolkte avond met niet te veel licht. Het enige licht was een schijnwerper van de boot de rest is de uitmuntende mark IV op ISO 8000 (op F5.6 met de 100-400 van nicole)


En dan nog eens een opname van de ijsvogel op een afstand van 12 a 13 meter, met de 500 + 1.4TC vanaf statief.


En dit was gisteren het decor waarin we mochten fotograferen, het blijft een waanzinnig gebeid...

Volgend jaar zal er trouwens weer een bevertocht zijn, Indien je zeker wilt zijn van een plaats kan je nu al een mailtje sturen naar nicole@natuurfoto.biz

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | Volgende> nav_last>>