een prachtige dag in September ... 
zondag, september 9, 2012, 11:41
sb_postedby sb_admin
Een prachtige dag in September, warm, zon, bijna windstil. Wat kan je nog meer wensen ... goed licht want het licht was wel wat aan de hard kant. Maar het harde licht hoeft geen belemmering te zijn om mooie plaatjes te schieten tijdens de roofvogelworkshop. Het was al weer de laatste roofvogel workshop voor 2012 tenminste als we een sneeuw decor hebben moeten we misschien maar eens een last minute winter roofvogelworkshop organiseren. Maar zover is het nog niet, voorlopig moeten we de tropische warmte van september nog verwerken ... Een paar opnames van gisteren ;Na het zien van deze beelden ook eens een roofvogelworkshop bijwonen ? Houd deze blog in het oog tzt maken wij hier de kalender voor 2013 bekend.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited


Weekend Biesbosch ... 
dinsdag, september 4, 2012, 19:13
sb_postedby sb_admin
Ja ik weet het, het is een beetje stil op de blog maar we zijn erg druk met het verzorgen van workshops in de Biesbosch. Afgelopen weekend een workshop verzorgt per boot in een prachtige atmosfeer en zondag hebben we een macro workshop ingehaald die voor slecht weer was afgelast. Beide dagen prachtig weer gehad en mooie opnames kunnen maken van het Biesbosch landschap en zijn bewoners. Een kleine selectie van een workshop weekend ....


Ook deze boottocht hebben we opnames gemaakt van de amer centrale. Misschien niet direct een associatie met natuurfotografie maar toch een prachtig onderwerp om een paar plaatjes te schieten.


Daarna een prachtige opkomst meegemaakt in een lelie veld, door het hoge water konden we deze editie wat verder het lelie veld invaren.


Met ingrediënten als het mooie warme ochtend licht, optrekkende mist, zwanen, water is het prijsschieten ...


De vorige workshop zat deze kleine nog op de rug van zijn moeder, deze keer al geheel zelfstandig aan het zwemmen.


Een voorbeeld opname van hoe bijzonder je een pluizenbol in beeld kan brengen met behulp van de zon, tegenlicht en een flitser.


Wilde hop uit onze eigen Biesbosch .... ik denk dat het tijd is voor een Biesbosch biertje.


Schorpioenvlieg.


Een detail opname van een libel, deze zat niet op een perfecte plaats en de achtergrond was behoorlijk druk vandaar het een detail opname is geworden. Deze is trouwens gemaakt met een 100mm en Raynox voorzet lensje.


Als afsluiter dit miertje die zijn "vee" aan het verzorgen was. Deze is het resultaat van de mp-e65.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibitedOm nooit te vergeten ... 
maandag, augustus 20, 2012, 20:33
sb_postedby sb_admin
Gisteren een dag om nooit te vergeten, een enorme warme dag. Weersvoorspellingen gingen richting een warmte record. Niet de beste dag om op pad te gaan om natuurfotos te maken in NP de Biesbosch maar gisteren was een bijzondere dag. Op pad met een bekende natuurfotograaf die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de natuurfotografie en iemand die ik enorm bewonder. Een fotograaf die normaal zijn platen schiet in de ongerepte en ijskoude pool gebieden. Een fotograaf die zijn werk publiceerd in boeken en foto opdrachten opleverd voor het WNF, een fotograaf die onderscheiden is met prestigieuze prijzen en titels. De contradictie kan niet groter zijn … 36 graden in een Biesbosch vol toeristen. Vroeg in de morgen zijn we vertrokken in een prachtige en toen al warme atmosfeer. In de vroege ochtend uren is er niemand te bekennen en is het water van ons. We krijgen dan ook gelegenheid om kennis te maken met het biesbosch landschap en zijn bewoners. Later in de morgen neemt de bedrijvigheid en temperatuur echter snel toe, en als wij richting onze thuishaven varen lijkt de Amer wel op de a2 tijdens een drukke morgen. Een kleine impressie van deze bijzondere dag …


Toen het nog rustig was op de Oude Maas en Amer.


Deze flyby van de zilverreiger was een van de mooie momenten in de vroege morgen.


Sommige dieren waaronder deze exoot poseerde minuten lang …


Biebosch geluk ...


Een echt Biesbosch tafereel.


En om te eindigen een sfeer opname hoe wij de dag gestart zijn ... Wil bij deze ook het gezelschap bedanken voor deze waanzinnige mooie dag. (moeten we zeker nog eens doen ... )

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibitedz'n gangetje 
woensdag, augustus 8, 2012, 11:18
sb_postedby sb_admin
Soms loopt het allemaal wat anders dan je had gedacht, zo ook de vakantie van 2012. Fotografie op een laag pitje ? nee hoor zeker niet. Zo nu en dan staan we weer wat uurtjes bij de vlinderstruik en gaan we met de honden lopen. Maar ben ook hard bezig om alle klusjes af te werken die in de loop van de tijd zijn blijven liggen (en dat zijn er heel wat ;-)) Dit natuurlijk alleen uit bittere noodzaak en om het risico te beperken dat ik in een uitzending van "Help mijn man is klusser" beland. Maar het bevalt goed, lekker bijslapen, lekker eten … en alles op zijn tijd, lang leven het Bourgondische Brabant. Dit gezegd zijnde een kleine impressie …


De schrik van de buurt , brengt me elke dag naar de steekvliegen en Nicole noemt hem mormel .... maar hij is echt de leukste thuis, owja .. hij heet Mud omdat hij altijd zo schoon thuis komt.


De vlinderstruik is een waar vlinderhotel op dit moment, in volle bloei trekt deze enorm veel vlinders aan.


Lastige gasten, gelukkig gaat Nicole ook vaak mee als we met de honden op pad gaan en die fungeert vaak als bliksem afleider voor deze steekvliegen.


Op de vlinderstruik.


Een projectje met de mp-e65 ...

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
<<nav_first <Vorige | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | Volgende> nav_last>>