De lynx ... 
woensdag, november 4, 2009, 18:39
sb_postedby sb_admin
Een ander wonderschoon dier dat te vinden is in het wildpark is de lynx, deze katachtige is zeer mooi onderwerp om te fotograferen. Niet altijd makkelijk te fotograferen en we zijn hiervoor ook op zoek gegaan naar een alternatieve locatie, Ook daar hebben we de lynx kunnen fotograferen al was dit ik het laatste beschikbare licht ... toch een aantal leuke opnames gemaakt en voor een volgende keer weten we waar we moeten zijn .... en dat er een volgende keer gaat komen is zeker, waarschijnlijk in februari zal ik weer die kant op gaan.tot de volgende :-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.De afrekening van de natuur ... 
maandag, november 2, 2009, 09:53
sb_postedby sb_admin
Een laatste impressie van de wolven zoals ik die afgelopen 4 dagen heb gefotografeerd in het nationaal park het bayerische wald wat zich bevind in het grensgebied tussen oosten van Duitsland en Tsjechië, waarbij we foto's hebben gemaakt tot 50 kilometer over de Tsjechische grens. Wat een waanzinnige natuurgebied aldaar en wat prachtige omstandigheden ... -7 in de morgen en overdag rond het vriespunt met een heerlijke herfst zonnetje. (dan komt de wolfskin van jack wel van pas). Een prachtig maar donker herfstbos was het decor wat fototechnisch niet makkelijk was, erg donkere plekken wisselde af met een zonnige spots wat een goede belichting bijna onmogelijk maakt. In de morgen in soms mistige omstandigheden ben je blij dat de fullframe van canon ISO waardes van 3200 of meer kan hebben, zonder deze hoge ISO waardes zijn scherpe opnames onmogelijk.

Qua natuur ervaring helemaal goed, we hebben gezien hoe het roedel werkt en hoe sociaal en a-sociaal het leven in een roedel kan zijn, maar dat kennen we natuurlijk ook van onze huidige samenleving. Een tweetal keer hebben we van erg dicht bij een bestraffing mee gemaakt en dat gaat er niet zachtzinnig aan toe.... Als je die beesten hoort huilen van de pijn gaat dat door merg en been, maar ja dat is de natuur. Daarbij lopen ze serieuze verwondingen op die zelfs levensbedreigend kunnen zijn. Maar ook mooie en spannende momenten gezien, het huilen van de wolven in de vroege morgen is echt een ervaring.


Behoorlijk imposant hoor een wolf, deze kwam zo van onder een boom de zoeker ingelopen. Die ogen die gaan dwars door je heen... een slik momentje.


Een terechtstelling, de wolf links beëindigt deze afstraffing met een jaap van een centimeter of 10 in zijn achterwerk. Een dag eerder hadden we al verwondingen gezien. Deze ordehandhaving is echt wreed en laat maar weer eens zien hoe hard de wet is van de natuurlijke selectie, een aantal wolven duiken hier op het slachtoffer. de wolf rechts houd hem min of meer bezig terwijl een andere hem vol in zijn achterwerk bijt. Trouwens een bijna onmogelijk moment om te fotograferen in zo een donker bos, van deze hele serie is gemaakt rond een uur of half 8 met optrekkende mist maar 1 of twee foto's waren bruikbaar.


Hier laat de wolf rechts boven duidelijk zijn ongenoegen blijken. Voor de rest duidelijk een teken dat ze zich beter aan de spelregels van het roedel houden.


Een van de dominante wolven die het roedel aanvoerde staat hier op een uitkijk rots en waakt over het roedel dat onder hem door het bos slentert. Tussen de onderste groep en deze dominante wolf zie je dan mooi de rangen in het roedel die op verschillende lagen in het bos staan te kijken en waken over het roedel.


Een sfeerbeeld van het oerbos op de weg terug naar de auto, misschien niet helemaal zichtbaar maar met een kilo of 30 bagage zitten er behoorlijke kuitenbijtertjes bij.


Hoog op de berg alles in het oog houden, het roedel staan namelijk ook garant voor veiligheid en samenhorigheid zo lange je de rangen en standen maar gerespecteerd.

Tot de volgende bijdrage met beren en lynxen uit het bayerische wald...
;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.De lynx gevonden ... 
zaterdag, oktober 31, 2009, 18:00
sb_postedby sb_admin
Het was deze morgen -5 graden hier in Duitsland en met deze temperatuur zijn we er dan ook op uitgetrokken deze morgen. Eerst een bezoekje aan de wolven en daarna op zoek naar de lynx. Een prachtige koude winter dag ... en heel veel mooie opnames gemaakt. Morgen gaat het alweer richting Nederland... ik heb snel een paar foto's van de camera op de blog gezet ... zoals je ziet hebben de de lynx uiteindelijk gevonden in Tsjechië, net over de grens.


Ze blijven mooi, waanzinnig licht deze morgen.


Je vraagt je af hoe ze met die grote tanden kunnen spelen, twee keer een afstraffing in het roedel gezien en dat gaat er echt hard aan toe ... das niet voor zwakke zieltjes, soms lopen de dieren behoorlijke verwondingen op.


Perfect licht, wonderschone pose wat een mooie ervaring is dit toch.


Wat een imposant beest als dit zo naar je toe komt lopen.


De auerhoen, een waanzinnige mooie vogel die zo groot is als kleine gans.


Een jonge lynx ... wat een leuk poesje ...

Tot de volgende ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Beren koud hier in wolven land ... 
vrijdag, oktober 30, 2009, 17:41
sb_postedby sb_admin
De focus van vandaag waren de beren en de wolven, de lynx nog altijd niet voor de lens gehad. Maar wel mooie plaatjes kunnen schieten van de wolven en van de beren. Vandaag houd ik het kort .... morgen weer vroeg op pad.Tot de volgende ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | Volgende> nav_last>>