.

Voor wie wordt de workshop georganiseerd ?

Dit fotoweekend is geënt op landschapsfotografie en geschikt voor de enthousiaste natuur & landschapsfotograaf die graag fotografeert in een mooie en landelijke omgeving. Een basis kennis van fotografie is welkom maar NIET noodzakelijk, tijdens het fotoweekend wordt u begeleid door twee professionele natuur & landschapsfotografen.

Een fotoweekend in de Belgische hoge venen waar je leert werken met filters …

Filters zijn een must have in de moderne landschapsfotografie. Met filters ben je in staat de lichtsituatie naar je hand te zetten zodat alle (of zo veel mogelijk) contrasten binnen het dynamisch bereik van je camera vallen. Moderne camera’s geven enorm veel feedback (WYSIWYG), samen met een set filters ben je in staat om in het veld creatieve en kunstzinnige foto’s te maken.  Met filters heb je ook volledige controle over je sluitertijd zodat je het element tijd in je foto kunt brengen (LE effect – Long exposure), je hebt controle over dynamische effecten en contrasten zodat een foto een verhaal wordt ipv een statisch beeld. High end filters kunnen ook een behoorlijke impact hebben op je fotografie-budget, er zijn verschillende systemen en kwaliteiten te verkrijgen wat de keuze voor een systeem niet makkelijk maakt. Tijdens de workshops onder de vlag van de Kase Academy kunt U verschillende filter systemen proberen/testen, van de low-end en midden segment resin/kunststof filters tot de high-end filter systemen van Kase. De workshop leider is een Kase brand-ambassadeur en is expert op het gebied van de verschillende filter systemen.

Tijdens dit weekend leert u de voor en nadelen van de verschillende filter systemen waarbij de verschillen in het veld en het praktische gedeelte duidelijk worden. Na een leerzame presentatie / workshop op zaterdag, een hele dag oefenen in de praktijk op zondag. Daarnaast krijgt U veel informatie over filters en landschapsfotografie zodat U de mogelijkheid heeft om te bepalen in welk systeem u wilt investeren. Fotografen die reeds beschikken over een filtersysteem zullen veel informatie krijgen over het gebruik van filters en het maximale uit hun filters te halen. Dit gebeurt op zaterdag in een presentatie / theorie sessie met enorm veel praktijk voorbeelden en voorbeeldfoto’s.

Wat kunt U verwachten tijdens dit fotoweekend ?

  • We bieden u een overnachting (Zaterdag/Zondag) in landelijk gelegen en sfeervol hotel in Eupen.
  • Afhankelijk van het aantal deelnemers, minimaal 6, 1 workshopleider, tot 12, 2 workshopleiders dus aandacht en de nodige begeleiding is gegarandeerd.
  • We ontvangen u op zaterdag om 14:00 uur met koffie en iets lekkers, waarna u begeleid zal worden naar u kamer.
  • Om 15:30 uur starten we in een besloten ruimte met een presentatie / workshop over het gebruik van filters (met veel praktijk voorbeelden en voorbeeld foto’s. Omdat dit fotoweekend onder de vlag van de Kase academy valt bieden wij u de mogelijkheid om de filters tegen een speciale korting aan te schaffen.
  • Rond de klok van 19:00 uur gaan we aan tafel voor een 3-gangen diner.
  • Zondag gaan we na een vroeg ontbijt op pad om te oefenen met de filters. (wanneer u geen eigen filters heeft dan worden deze door ons ter beschikking gesteld ( we hebben echter een beperk aantal sets ter beschikking). We plukken de dag! Er is zoveel moois te zien in deze omgeving. Eupen, natuurpark de Hoge Venen en Malmedy zijn mogelijke locaties die we bezoeken
  • Vervoer op basis van eigen transport.


De kosten voor dit bijzondere Kase academy weekend van 23 & 24 November zijn :

  • €349,- pp op basis van een 1- persoonskamer
  • €319,- pp op basis van een 2-persoonskamer (u kunt dan een kamer delen met een andere deelnemer)


Wat heeft U nodig voor deze workshop ?

Natuurlijk moet u beschikken over een camera en de nodige lenzen, schoonmaak materiaal, lensdoekjes, opbergmateriaal, regenhoezen etc. Landschappen zijn het best te fotograferen met wijdse groothoeklenzen van ca 10MM tot 50 MM. Een goed statief is onmisbaar,  een polarisatie filter en een uitgebreide set grijsfilters is onmisbaar (speciaal voor onze deelnemers kunnen wij een set Kase filters aanbieden tegen een gereduceerde prijs). Maar ook warme wind en waterdichte kleding is een aanrader.

[button color=”#COLOR_CODE” background=”#FF9035″ size=”medium” src=”https://www.marcelvanbalkom.nl/?page_id=2389 “]Informatie of inschrijven voor dit foto-weekend klik hier [/button]

Het deelnemen aan deze natuurfotoreis geschied GEHEEL OP EIGEN RISICO! De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel verlies en/of beschadiging aan apparatuur en/of persoonlijke bezittingen. U dient ten aller tijden de aanwijzigen op te volgen van het begeleidende team. Algemene voorwaarden.