Wat er veranderde in 2022

Na een sabbatical van een jaar de draad weer opgepakt, mijn familie en mezelf op nummer 1 gezet. Waarbij ik voor mijn focus als fotograaf en beeldmaker terug ben gegaan naar de basis van mijn innerlijke creatieve vrijheid. Voor de toekomst als beeldmaker heb ik besloten om een aantal zaken anders aanpakken. Tijdens deze “innerlijke journey” ben ik tot het besef gekomen dat ik minder workshops wil gaan geven en de focus wil leggen op de fotografie die ik persoonlijk leuk vindt. Waarbij kernwaarden als eerlijkheid, openheid, respect, objectiviteit en vrijheid het uitganspunt zijn als fotograaf en beeldmaker. Ook heb ik de bewuste keuze gemaakt om mijn rol als ambassadeur van het filtermerk Kase te stoppen, dit omdat de commercie en commerciële gretigheid de overhand kreeg ten opzichte van respect, teamspirit en ontwikkeling van de producten. Mijn objectiviteit is belangrijk om vast te kunnen houden aan creatieve vrijheid en authenticiteit in mijn werk. Het is belangrijk om de innerlijke creatieve vrijheid te behouden en te werken aan de beelden zoals ik die wil visualiseren en uitwerken, ook als dat soms iets langer duurt. Mijn mening is dat dit zorgt voor een authentiek en eerlijk eindresultaat, dat waarschijnlijk beter zal aansluiten bij mijn persoonlijke verwachtingen en plezier dat zoek tijdens het fotograferen.

Ik blijf wel verbonden aan Fujifilm Nederland als X-Photographer, de manier van werken en filosofie van Fujifilm sluiten volledig aan bij je persoonlijke normen en waarden. Dit is een mooie en vruchtbare match en ik ben enorm trots en blij met deze samenwerking. Deze samenwerking draagt daarnaast ook bij aan het plezier en resultaat, de professionele Fujifilm fotoapparatuur past geheel in mijn manier van werken en voorziet in alle behoeften zoals gebruiksgemak, functionaliteit en kwaliteit. Daarnaast bieden ze mij een geweldige gelegenheid zijn om mijn werk te delen met een breder publiek en om samen te werken met andere professionele fotografen.

Zoals vermeldt wil ik mezelf onderscheiden in de markt van fotografie workshops door kwalitatief, objectief en persoonlijke aandacht te bieden, op basis van mijn jarenlange ervaring in het veld, productontwikkeling, als ambassadeur en mijn visie op fotografie. Door de focus te leggen op kwaliteit en persoonlijke aandacht, kan ik garanderen dat de workshops uniek zijn en waardevolle informatie en perspectieven bieden. Waarbij technische vaardigheden even als de creatieve kant van de fotografie worden behandeld, waardoor de cursisten na afloop van de workshop niet alleen meer kennis hebben vergaard, maar ook een bredere visie op fotografie hebben gekregen. Daarmee wil in mij onderscheiden van de workshops die alleen gericht zijn op de technische kant van de fotografie en die zich richten op de commercie en massa=kassa gedachten. 

In 2023 zijn slechts een beperkt aantal workshops gepland. Voor workshops met specifieke thema’s, zoals filter gerelateerde workshops, lange-sluitertijden, Natuurfotografie in de Biesbosch per boot, of een fotoreis naar een fotogenieke bestemming. Voor dergelijke workshops leveren wij altijd maatwerk, mensen die geïnteresseerd zijn in een dergelijke workshop, mijn visie, de ervaring en mijn kennis willen gebruiken om hun eigen fotografie te verbeteren kunnen altijd contact met me opnemen. Je kan daarbij ook denken aan privé workshops of fotografische coaching. Indien mijn gevoel en visie niet aansluit bij uw verwachtingen, dan ben ik waarschijnlijk niet de juiste workshop of cursus leider en kan ik uw fotografische wens niet vervullen. Maar als deze visie wel aansluit bij uw verwachtingen, dan kunnen geïnteresseerden contact met je opnemen via het vermelde formulier en deel uitmaken van mijn fotografische “journey” tijdens een van de prachtige workshops of fotoreizen.

Klik hier voor meer informatie over onze :
Roofvogel workshops

Klik hier voor meer informatie over onze :
IJsland reis / Phototour

Klik voor meer informatie over de :
Persoonlijke coaching mogelijkheden


© 2024 Omega Consultancy & Software, all rights reserved. Just4Moments Fotografie, Marcel van Balkom Landschap & Natuur Fotograaf