DataBeschikbaarheidMax. aantalWorkshop leiderPrijs pp.Locatie
25/02/2023VOL8 deelnemersMarcel van Balkom€ 175,00Diessen (NB)
25/03/2023VOL8 deelnemersMarcel van Balkom€ 175,00Diessen (NB)
09/12/20238 plaatsen vrij8 deelnemersMarcel van Balkom€ 175,00Diessen (NB)

Voor wie wordt de workshop georganiseerd ?

De roofvogelfotografie shoot is geschikt voor de enthousiaste amateur “natuur” fotograaf die graag roofvogels fotografeert in een natuurlijk decor zonder riempjes en zenders. Iedereen met een basis kennis van fotografie is welkom al is dit NIET noodzakelijk. Tijdens deze roofvogelshoot is een zekere basiskennis van je camera instellingen een voordeel maar zeker niet een vereiste! Daar waar nodig zal hulp & assistentie geboden worden zodat iedereen mooie foto’s kan maken, iedereen wordt geholpen naar gelang behoefte en ervaring waarbij persoonlijke aandacht gegarandeerd is.
Instellingen zoals diafragma, ISO waarden, sluitertijden, AF settings en belichtingscompensatie van uw camera worden uitvoerig besproken. Daarnaast wordt er tijdens het theoretische gedeelte dieper ingegaan op de techniek van beeld stabilisatie & lens techniek. Deze Roofvogelfotografie workshops worden georganiseerd in samenwerking met Carel van Oirschot namens  Topvogel.

Wat kunt U verwachten tijdens deze workshop ?

De roofvogels die we gaan fotograferen worden exclusief door de valkenier aangeboden. Dit aanbod bestaat uit een grote variatie roofvogels met oa: valken, buizerds, arenden en uilen (waaronder kerkuilen en oehoes en in totaal wel 20 a 25 vogels). De valkenier zal een exclusieve demonstratie met deze roofvogels vliegen waarbij de roofvogels bijna nooit riempjes of zenders dragen. Het uitgangspunt is om de vogels te fotograferen in een natuurlijk decor en dat dan ook nog met of zonder prooi!

(indien er veel regen wordt verwacht is het mogelijk dat we het evenement verplaatsen naar een alternatieve datum).

Wij houden van de natuur en het welzijn van de vogels staat voorop! Maar vergeet nooit dat we te maken hebben met “wilde” roofvogels, het blijven wilde dieren die onvoorspelbare zijn qua gedrag. Behandel daarom de roofvogels met respect en houdt gepaste afstand! Volg altijd de instructies van de valkenier. Deze roofvogelshoot geschied geheel op eigen risico, De organisatie van deze roofvogel workshop (De valkenier en begeleidende fotograaf) aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor verlies diefstal of andere schade die direct of indirect het gevolg zijn van deze roofvogel workshop.

TIP: Vergeet de handleiding van Uw camera niet, Voor specifieke instellingen kan uw handleiding uitkomst bieden. (zeker voor de compactcamera gebruikers is dit belangrijk of indien u nog niet helemaal vertrouwt bent met de instellingen van uw camera)

Een begrip zijn de roofvogel fotografie workshops, vaak gekopieerd naar nooit overtroffen. Marcel verzorgd deze workshops al bijna 20 jaar en weet als geen ander hoe je roofvogel portretten of in volle actie  fotografeert. De chemie tussen de fotograaf Marcel met Carel van Topvogel resulteert elke workshop weer in fotogenieke momenten. In 2023 slecht een beperkt aantal workshops, schijf snel ik want vol is vol (max. 8 deelnemers per workshop!)

Het programma en wat zijn de kosten ?

De kosten van de roofvogelworkshop bedragen € 175,00* inclusief ontvangst met koffie met iets lekkers en lunch. De lunch bestaat uit soep en/of broodjes met beleg of koudbuffet met koffie/thee/fris. (* Prijs onder voorbehoud van eventuele prijswijzigen)

19:30 t/m 20:30 – Theorie via webinar op donderdag avond voor de workshop, zodat iedereen beslagen ten ijs komt!
10:30 t/m 10:45 – Kennismaking met een kopje koffie en wat lekkers & workshop presentatie
11:00 t/m 12:30 – Fotosessie deel 1
12:30 t/m 13:30 – Lunch met natuurfotopresentatie
13:30 t/m 16:00 – Fotosessie deel 2
16:00 t/m 16:30 – Afsluiting roofvogelworkshop – natuurfoto presentatie

Waar vind de workshop plaats ?

De roofvogelshoot zal plaatsvinden op het landgoed van een rustieke boerderij midden in het het Brabantse land. Deze bijzondere locatie is te vinden op het volgende adres: Watermolenweg 6, 5087 KS Diessen (gemeente Hilvarenbeek).

Het deelnemen aan een roofvogelworkshop is GEHEEL OP EIGEN RISICO! De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel verlies en/of beschadiging aan apparatuur en/of persoonlijke bezittingen. U dient ten alle tijden de aanwijzingen op te volgen van het begeleidende team, lees ook de  Algemene voorwaarden. voor meer details.

© 2024 Omega Consultancy & Software, all rights reserved. Just4Moments Fotografie, Marcel van Balkom Landschap & Natuur Fotograaf