Iceland Phototour A lifetime experience you will never forget ! (Onze volgende Iceland phototour start binnen 🙂

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Voor wie wordt deze fotoreis georganiseerd ?

Deze natuurfoto workshop/reis is geschikt voor de enthousiaste natuurfotograaf die graag fotografeert in een van de mooiste fotolocaties op de wereld. Een basis kennis van fotografie is welkom maar NIET noodzakelijk, tijdens deze natuurfoto reis wordt u begeleid door een professionele natuur & landschapsfotograaf. Na inschrijven en voorafgaand aan de fotoreis gaat u met ons een aantal dagen fotograferen ter voorbereiding van de ijsland reis. Deze workshops zijn gratis als u tijdig inschrijft voor de reis.

Wat kunt U verwachten tijdens deze fotoreis ?

Tijdens deze foto-tour reizen we door een van de mooiste fotolocaties in de wereld (IJsland behoord tot de top 5 mooiste foto locaties van de wereld!), deze rondreis gebeurt door middel van campers zodat we niet gebonden zijn aan vaste locaties en flexibel zijn in onze planning zodat we maximaal rendement kunnen behalen uit de beschikbare tijd. Per camper (4 pers.) plaatsen wij 3 personen zodat er ook nog voldoende ruimte is om uw fotomateriaal op te bergen. Tijdens deze rondreis rijden we ongeveer 2200km en bezoeken elke dag een of meerdere locaties waar we geruim de tijd krijgen om opnames te maken. Daarbij zullen we de klimatologische omstandigheden in acht nemen en eventueel het reisschema aanpassen om uw en onze veiligheid te garanderen. U gaat spectaculaire opnames maken van oa; wijdse ongerepte landschappen, uitgestrekte gletsjers, het ijsmeer en ijsstrand (diamond beach),  diverse spectaculaire watervallen, en indien de omstandigheden goed zijn het noorderlicht. In het noorden van IJsland plannen we een excursie om op zoek te gaan naar walvissen, In het westen plannen we een soortgelijke tocht waarbij we op zoek gaan naar orka’s. Daarnaast krijgt u ruim de gelegenheid om vogels te fotograferen waarbij u moet rekenen op jagers, ijseenden, sternen, vele meeuwen soorten, papegaaiduikers, ijsduikers etc. Deze reis zal bij u zeker een blijvende indruk en natuurervaring achterlaten, we reizen zonden verplichtingen en overnachten zoveel mogelijk vrij op de mooiste hotspots van IJsland.

Tijdens deze reis is het uitgangspunt dat we gezamenlijk (per camper) inkopen doen en zelf zorgen voor onze maaltijden, er zijn mogelijkheden om uit te eten maar deze zijn beperkt. Vaak staan we op de mooiste en meest bijzondere locaties waar deze faciliteiten niet altijd aanwezig zijn. Douche, toilet, kookmateriaal en handdoeken(beperkt) zitten standaard in elke camper al moet u wel rekening houden dat de watervoorraad in een camper beperkt is. Indien u een camper gaat besturen moet u rekening houden dat rij-ervaring een vereiste is in IJsland, 85% van de reis rijden we op een tweebaans geasfalteerde weg maar we zullen ook rijden op gravelwegen en bergachtig terrein waar u moet beseffen dat het rijden in een camper anders is als in een personen wagen.

Wat heeft U nodig voor deze fotoreis ?

Natuurlijk moet u beschikken over een camera en de nodige lenzen, schoonmaak materiaal, lensdoekjes, opbergmateriaal, regenhoezen etc. (tijdens een informatieavond die we organiseren zullen we meer details verstrekken betreffende het materiaal) Landschappen zijn het best te fotograferen met wijdse groothoeklenzen van ca 10MM tot 50 MM, daarnaast is een 70-200 en supertelelens van bijvoorbeeld 400MM a 500MM zeer bruikbaar. Een goed statief is onmisbaar,  een polarisatie filter en een uitgebreide set grijsfilters is onmisbaar (speciaal voor onze deelnemers kunnen wij een set Kase filters aanbieden tegen een gereduceerde prijs). Maar ook warme wind en waterdichte kleding is een must, het weer in IJsland is erg grillig. Naast fotomateriaal is het ook aangenaam uw eigen slaapzak en eventueel kussen mee te nemen.

Het programma en wat zijn de kosten voor deze 14 daagse foto experience ?

Deze spectaculaire natuurfotografie reis zal plaatsvinden eind augustus / begin September voor een duur van 12 tot 14 dagen. De kosten voor deze workshop zijn vrijblijvend op te vragen via volgend formulier  (Deze kosten zijn exclusief vliegreis, levensmiddelen, verzekering, schade, eigen risico camper etc. Maar inclusief reis begeleiding tijdens de rondreis, fotografische ondersteuning, camper huur, basis verzekering, kilometer vrijstelling etc. Ter indicatie ; in de laatste 10 reizen zijn de totale kosten inclusief alles nooit meer geweest als 3400.- pp  voor twee weken Ijsland, Inclusief, huur camper / verzekering, retour ticket met extra bagage, voeding, brandstof, camping fee, wale experience etc.) indien U interesse heeft kunt U zich per mail melden via info@marcelvanbalkom.nl), inschrijven voor 2022 is mogelijk via info@marcelvanbalkom.nl, Wij reizen gegarandeerd af van 28-08-2022 tot 11-09-2022.

Enkele voorbeelden van opnames gemaakt tijdens deze workshop (Of bekijk videobeelden) :

Het deelnemen aan deze natuurfotoreis geschied GEHEEL OP EIGEN RISICO! De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel verlies en/of beschadiging aan apparatuur en/of persoonlijke bezittingen. U dient ten aller tijden de aanwijzigen op te volgen van het begeleidende team. Algemene voorwaarden.