DataBeschikbaarheidMax. aantalReserve plaatsenPrijs pp.Locatie
06/05/2023
6 Plaatsen7 PlaatsenGeen€ 119,00Zeeland (NL)
10/06/20236 Plaatsen7 PlaatsenGeen€ 119,00Duinen LDD (NL)

Wat kan je verwachten van deze workshop?

Veel fotografen kijken graag naar prachtige landschapsfoto’s waarbij filters zijn gebruikt en zouden zelf ook graag deze foto’s maken. De stap om te starten met filters is vaak erg groot en je ziet door de bomen het bos niet meer. De markt is overspoeld met verschillende systemen en filtersoorten, waarbij de commercie vaak misleidend is en het nog moeilijker maakt om een filtersysteem te selecteren. Tijdens deze cursus krijg je veel objectieve informatie over de valkuilen en mogelijkheden van een filtersysteem. Deze cursus biedt informatie over het gebruik van filters bij landschapsfotografie. De cursusleider, Marcel van Balkom, is ex-ambassadeur van verschillende filtermerken en zeer ervaren met filters van verschillende merken, en zal de cursisten voorzien van persoonlijk advies over het beste filtersysteem voor hun camera en lenscombinatie. Tijdens de cursus zullen de verschillende filter soorten worden besproken en de cursisten zullen onder begeleiding de eerste foto’s maken met filters. Deze workshop is toegankelijk voor iedereen en is de perfecte opstap voor verdere verdieping in de landschapsfotografie met filters. Denk daarbij aan opnames met lange sluitertijden en masterclasses filtergebruik.

Tijdens de cursus “filter gebruik bij landschapsfotografie” zijn er filters en filterhouders beschikbaar voor de cursisten om direct te oefenen. De cursisten zullen kennis maken met verschillende filtersoorten en leren hoe ze deze kunnen gebruiken bij het maken van landschapsfoto’s. Onder begeleiding van Marcel, zullen de cursisten de eerste foto’s maken met filters en leren over camera-instellingen, techniek en compositie, ieder op zijn eigen niveau, diepgang en snelheid. De doelstelling is om handvaten aan te reiken zodat u met de geleerde technieken uw landschapsfotografie een enorm boost kunt geven!

Wat ga je leren tijdens deze workshop?

Niveau : Deze workshop is voor iedereen toegankelijk en heeft geen specifieke voorkennis nodig, enige basis kennis zal een voordeel zijn.

Inhoud en onderwerpen van de cursus:
Waarom we filters gebruiken in het veld en niet in fotoshop?
De nadelen en valkuilen van filters.
Soorten filtersystemen, schuif, circulair, filtermaten en waar je op moet letten.
Soorten filters NG, GND, CPL, kleur, speciale filters.
Gebruik en toepassen van filters.
Camera instellingen en technieken.

 Mogelijke locaties zijn : Het waddengebied, Zeeland, Loonse en Drunense Duinen.

 6 a 7 uur Theorie en Praktijk op locatie, waarbij de theorie wordt afgestemd op de behoeften van de groep. D eelnemers aan de workshop hebben de mogelijkheid hebben om een filter te lenen en je kan rekenen op een onafhankelijk en objectief advies over welk filter het beste bij hun uitrusting past. Dit is erg handig voor mensen die nieuw zijn in de wereld van filters en nog niet precies weten welke ze nodig hebben.

Start van de workshop 07:00 of in de namiddag rond 14:00 (maar afhankelijk van jaargetijde en omstandigheden), tijdens de workshop bezoeken we een strandpaviljoen voor een kop koffie en eventueel wat eten waarvan de kosten voor eigen rekening zijn.

Het deelnemen aan een roofvogelworkshop is GEHEEL OP EIGEN RISICO!  De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel verlies en/of beschadiging aan apparatuur en/of persoonlijke bezittingen. U dient ten alle tijden de aanwijzingen op te volgen van het begeleidende team, lees ook de  Algemene voorwaarden. voor meer details.

© 2024 Just4Moments Fotografie, Marcel van Balkom Landschap & Natuur Fotograaf.