Masterclass Landschapsfotografie
In pursuit of the light

DatumBeschikbaarMax. aantalKostenSoort workshopLocatie
26/02/20228 Plaatsen8 Plaatsen€155,00MasterclassWadden
19/03/20228 Plaatsen8 Plaatsen€155,00MasterclassIJsselmeer


Inschrijven & Betaal met Ideal


Inschrijven & Betaal met PayPal

Wat kan je verwachten tijdens de Masterclass

Bent u op zoek naar het geheim van de landschapsfotograaf ? Wilt u ook leren te kijken door het oog van een professionele natuurfotograaf? Marcel neemt u mee naar de mooiste natuurgebieden in Nederland. Gebieden die zich bij uitstek lenen voor landschapsfotografie en waar u gegarandeerd prachtige landschapsopnames zal maken. Tijdens deze masterclass maakt u kennis met fotografische begrippen als gulden snede, dynamisch bereik, scherpte diepte, perspectief, hyperfocale lengte, standpunt, tegenlicht en beeldopbouw. Daarnaast is Marcel brand ambassador voor Kase en tevens is hij filter-expert, hij kan u alles vertellen over de verschillende filters en hoe u deze kunt gebruiken in de praktijk. Tijdens de workshop zal Marcel u laten zien wat de mogelijkheden zijn en zijn resultaten delen zodat u kan zien hoe een professional te werk gaat en inspiratie opdoen voor uw eigen foto’s.

U leert uw camera te beheersen en te werken met een groothoeklens. De masterclass landschapsfotografie is geschikt voor de enthousiaste amateur of professionele “natuur” en landschapsfotograaf die graag zijn landschapsfotografie verbeterd of leert werken met het Kase High-End filter systeem. Als je ervaring hebt met filters en je kennis en techniek wilt uitdiepen is de masterclass filtergebruik dé cursus voor jouw. Deze cursus daagt je uit om te plannen, na te denken over je beeld en te anticiperen op verschillende lichtsituaties en zo je opnames te maximaliseren. Je leert de hyperfocale lengte te gebruiken, kleursaturatie en reflecties te beïnvloeden en controleren. Het objectief van deze cursus is om je handvaten te geven om je landschapsfotografie te ontwikkelen tot je eigen stijl met behulp van filters. Deze workshop start zeer vroeg om te zorgen dat we kunnen fotograferen op de beste momenten van de dag, op de mooiste en meest fotogenieke locaties van Nederland. Deze cursus is de ultieme voorbereiding voor een fototour of fotovakantie. Wij bereiden al onze deelnemers aan de fototours naar de Dolomieten of IJsland voor via onze expert workshops of masterclasses zodat ze beslagen ten ijs komen en op deze bijzondere locaties de kennis hebben om de mooiste opnames te maken.

Tijdens de verschillende masterclasses is het thema “Carpe Diem”, we plukken de dag en gaan opzoek naar de mooiste momenten in de mooiste en meest fotogenieke natuurgebieden in Nederland. We zorgen dat we vroeg op pad zijn en dat we de zonsopkomst meemaken in het magische landschap. Rond 15:00 uur beeindigen we de workshop. Tijdens de workshop zal Marcel u de geheimen van de landschapsfotograaf verklappen, daar waar nodig zal hulp en assistentie geboden worden zodat iedereen mooie foto’s kan maken, iedereen wordt geholpen naar gelang vraag, behoefte en ervaring waarbij persoonlijke aandacht gegarandeerd is. Op de volgende pagina vind U een video van de masterclass in de wadden.

Niveau : Kennis van filters en een basiskennis van fotografie is een must. (Indien je deze kennis nog niet hebt is het aan te bevelen eerst de introductie cursus en 1 of meerdere expert cursussen lange sluitertijden te volgen). Daarnaast zullen we tijdens deze cursus fotograferen op het Wad, of aan Zee waarbij we soms in het water of zelfs slip fotograferen.

Inhoud en onderwerpen van de cursus …

 • Planning, van idee tot foto
 • Doelstelling van filters, CPL, ND, GND
 • Gebruik van alle mogelijke filters & filterstacking
 • Hyperfocale afstand toepassen
 • Compositie en perspectief
 • Kleursaturatie en reflecties controleren
 • Postprocessing in het veld
 • Camera instellingen & Liveview

Wat moet U meenemen ?

Benodigdheden : Een camera die handmatig ingesteld kan worden (M & A stand), bij voorkeur een systeemcamera, spiegelreflex of MFT, Statief, ND filters, wandelschoenen en outdoorkleding.
Locatie : verschillende locaties in Zeeland & Wadden gebied

Duur : totaal 8 uur

 1. Theorie via zoomsessie (2 uur waarvan 1 uur theorie en 1 uur vraag en antwoord), tussentijds (theorie en praktijk) kunnen mensen nadenken en vragen stellen tijdens de praktijk sessie. (webinar – normaal woensdag avond, in de week voor de workshop).
 2. 6,5 uur Praktijk op locatie (inclusief pauzes) Start van de workshop is afhankelijk van het jaargetijden, de doelstelling is om deze workshop voor zonsopkomst te starten.
  ….

Enkele voorbeelden van opnames gemaakt tijdens de masterclass (div. locaties)

Previous
Next

Het deelnemen aan een masterclass landsschapsfotografie is GEHEEL OP EIGEN RISICO! De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel verlies en/of beschadiging aan apparatuur en/of persoonlijke bezittingen nog voor persoonlijke ongevallen. Door u in te schrijven doet u automatisch afstand van alle mogelijke vormen van vervolging en aanvaard u volledige aansprakelijkheid. U dient ten aller tijden de aanwijzigen op te volgen van het begeleidende team. Lees ook de Algemene Voorwaarden voor alle details