Een aantal aankondigingen gebruikt in de verschenen artikelen:
The mirrorless endgame, de game changer, de fotografie history wordt herschreven … 

Superlatieven schieten te kort als je de eerste specificaties en reviews leest op het web. Het was even wachten maar vandaag 21/6/2019 is dan eindelijk de officiële introductie van de Fujifilm GFX100S. 


De GFX100

Maak het maar waar en dat doet Fujifilm op een onnavolgbare manier. Met deze GFX100 introduceert Fujifilm een camera die een aantal industrie 1st innovaties inzicht heeft, en dat zijn niet de minste:

  • Het is de eerste systeem camera met meer dan 100 megapixels (Met een beeldformaat van 11.648 x 8.736 pixels)
  • De eerste midformaat camera met 5-assige IBIS beeldstabilisatie
  • De eerste midformaat camera met een supersnelle AF / fasedetectie die 3.76 miljoen punten gebruikt over heel de sensor
  • De eerste midformaat camera met Ultra HD 4K/30P videomogelijkheden, Backside Illuminated CMOS Sensor


In combinatie met de ultra scherpe FUJINON GF objectieven en de vierde generatie ‘X-Processor 4’ beeldverwerkingsprocessor biedt deze camera een unieke resolutie met ’s werelds beste beeldkwaliteit en een unieke kleurenreproductie zoals alleen te verkrijgen is met een camera van FUJIFILM. Verder is de body stof en spatwaterdichte constructie, 5.76 megapixel EVF met 100% bereik en een 2.36 Megapixel kantelbaar 3.2 inch LCD scherm. Hoezo superlatieven en dan moet je weten dat er door middel van toekomstige firmware updates zeker nog een aantal verbeteringen en bijzonderheden aankomen.

De specificaties en noviteiten liegen er niet om. De GFX100 is daarmee een uiterst innovatieve systeemcamera die zéér breed inzetbaar is voor velerlei doeleinden. Een camera die uitermate geschikt is om er de meest unieke, kostbare én dierbare momenten mee vast te leggen. Ik moet nog een paar dagen wachten tot ik er echt mee op pad kan maar tijdens de introductie dag mocht ik de eerste opnames met deze camera schieten, en dit fotografeert echt als een XT-3, pure waanzin …
De lens die ik gebruikte was de GF 250MM f/4.0 R LM OIS WR die samen met de 1.4 converter een brandpunt geeft van een kleine 300MM. En dan sta je met midformaat camera / lens combinatie met 102MP uit de hand te schieten op voorbij razende auto’s, niet 1 gemist en elk beeld is tot op het fijnste detail ragscherp. 


Less is more 🙂

Knoppen en hendels zijn op de camera tot een minimum beperkt, waardoor de bediening van de camera eenvoudig blijft. Uiteraard blijft de camera beschikken over een zogenoemde ‘Virtual Dial Mode’, welke in het rechts boven geintegreerde display weergeven wordt. Op de linkerkant van de camera treffen we de knop aan waarmee de ‘drive’ instellingen kunnen worden bedient. Zo kan er bijvoorbeeld snel gewisseld worden tussen het maken van foto- en video-opnames en de diverse belichtingsmogelijkheden. De instellingen kunnen apart worden opgeslagen (belichtingsinstellingen, witbalans, filmsimulaties etc.), zelfs wanneer er zowel foto- als video-opnames binnen één sessie moeten worden gemaakt. Het vergt slechts een draai aan een knop om de gewenste instelling op te roepen.

Als Fujifilm X-Photographer ga ik deze combinatie inzetten voor mijn landschapsfotografie maar ook zeker voor wildlife en vogelfotografie en dan ben zeker dat deze GFX100 net als de vorige GFX50s een game changer gaat worden, en het potentieel van deze camera gaat mij ongetwijfeld mogelijkheden geven om mijn fotografie op het volgende niveau te brengen. 

Aan die camera ligt het niet dus zal het mijn fout zijn als dit niet lukt ☺eenmaal thuis kan ik niet wachten tot de koerier voor de deur staat. Echt onder de indruk van de innovatie en stap die Fujifilm gemaakt heeft met deze camera … ik denk dat de concurrentie wel in kan pakken … Bizar.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Volgend event :

December, 2023

Sort By:

Datum

  • 9

    10:15 - 04:30 at Diesen Topvogel