Tijdens corona veel nagedacht over de kernwaarde van mijn fotografie en beslist om het allemaal even op een laag pitje te zetten en alles eens objectief te heroverwegen. Mijn familie en mezelf op nummer 1 gezet en daarbij ook besloten om hetzelfde te doen met mijn fotografie. Uiteindelijk resulteerde dit in een sabbatical van bijna een jaar maar ik heb nu de draad opgepakt. Minder workshops, ook voor de toekomst, als beeldmaker ga ik een aantal zaken anders aanpakken. Mijn conclusie van deze “journey” is terug naar de basis van innerlijke creatieve vrijheid, waar kernwaarden als eerlijkheid, openheid, respect en vrijheid de belangrijkste kernwoorden zijn. Er zijn zoveel vissers in de workshop en fotografie vijver dat ik heb besloten om mijn focus te leggen op de fotografie die ik leuk vind (mensen die willen leren of contact zoeken vinden me toch wel). Daarnaast heb ik me teruggetrokken als ambassadeur van het filtermerk Kase omdat ook daar de commercie en commerciële gretigheid de overhand kreeg t.o.v. respect en teamspirit. Mijn focus lag en ligt nog altijd op creatieve onafhankelijkheid en objectiviteit. Of een opname 1 uur in beslag neemt, of 3 maanden. Of ik merk A of merk B gebruik is niet essentieel, het resultaat en kwaliteit van het beeld is mijn drive. Het aller belangrijkste is dat de opname wordt gemaakt zoals Ik het beeld visualiseer en uitgewerkt heb.

Wel blijf ik verbonden aan FujiFilm Nederland als X-Photographer, de manier van werken en filosofie sluit volledig aan bij mijn persoonlijke normen en waarden en ik ben enorm trots en blij met deze samenwerking.

Zoals eerder vermeld reduceer ik de workshops. De trend in de fotografie- en workshop wereld lijkt “massa=kassa” en daar wil ik mij van distingeren, mijn insteek is gebaseerd op ruim 20 jaar ervaring waarin ik vele honderden workshops en fotoreizen heb verzorgd. Ik sta voor kwalitatieve, objectieve en persoonlijke aandacht, ik ben van mening dat voor iedere fotograaf het leertraject iets is van persoonlijke aard. Daarom staan er op de agenda voor 2023 een klein aantal workshops gebaseerd op een specifiek themas en ben ik ervan overtuigd dat leergierige fotografen mij weten te vinden voor privé workshops of fotografische coaching, voor filter gerelateerde workshops, lange-sluitertijden, Natuurfotografie in de Biesbosch per boot, of een fotoreis naar een fotogenieke bestemming, het blijft allemaal mogelijk maar alleen op basis van “maatwerk” waar bovengenoemde visie het uitgangspunt is. Sluit dit niet aan bij uw verwachtingen, geen probleem dan ben ik waarschijnlijk niet uw workshop of cursus leider. Indien deze gedachten gang U wel past, via het contact formulier op deze website kunt u met mij contact opnemen en eventuele vragen stellen …. tot snel.

Dan natuurlijk ook nog wat recent fotowerk die ik tijdens de laatste weken van het jaar heb gemaakt in mijn favoriete stukje Nederland. Het was heerlijk om weer eens moederziel alleen the staan kleumen in weer en wind 😀

Wat een moment, -7 en mist waarmee het winterzonnetje het gevecht aanging in de omgeving van Maltha
Zo koud bij aankomst … hier was het wachten op de zon en wat er ging komen …

Categories:

Tags:

Comments are closed

Volgend event :

Juni, 2024

Sort By:

Datum

  • No Events