Logo

Een historische update voor iedere GFX grootformaat systeemcamera. 


Almelo, 30 juni 2020
FUJIFILM brengt vandaag een ongekend grote en belangrijke firmware-update uit voor alle GFX grootformaat systeemcamera’s. Gebruikers van een FUJIFILM GFX50S, de FUJIFILM GFX50R én de FUJIFILM GFX100 kunnen zich verheugen op de grootste firmware-update sinds de introductie van de FUJIFILM GFX grootformaat systeemcamera’s in 2017. Deze firmware-update brengt aanzienlijke verbeteringen met zich mee op het gebied van beeldkwaliteit en autofocus-prestaties. Na het installeren van deze firmware voelt en werkt iedere GFX als ware het een volledig nieuwe camera. Deze update wordt kosteloos beschikbaar gesteld aan iedere gebruiker van het FUJIFILM GFX systeem en kan via de website van FUJIFILM eenvoudig worden gedownload.

De FUJIFILM GFX grootformaat systeemcamera’s blijven zich met de komst van deze firmware-update ontwikkelen tot een hoogwaardig camerasysteem dat volledig voldoet aan de eisen van iedere professionele creatieveling. Het is niet voor niets dat een groot aantal professionele fotografen het GFX grootformaat*1 systeem verkiezen boven dat van een 35mm camerasysteem. De GFX systeemcamera’s maken bijvoorbeeld gebruik van een grote beeldsensor die maar liefst 1.7x groter is dan een conventionele ‘full frame’ sensor. Dit maakt dat opnames gemaakt met de FUJIFILM GFX camera’s een ongekend mooie en diepe kleurtoon hebben. Iets waar FUJIFILM zich al méér dan 80 jaar in heeft gespecialiseerd.

1* Een beeldsensor met een diagonaal van 55mm (43.8mm x 32.9mm) waardoor het totale sensoroppervlak ongeveer 1.7x groter is t.o.v. een conventionele 35mm beeldsensor.

1. Verbeterde beeldreproductie

 • Voor ieder model GFX systeemcamera wordt het aantal beschikbare filmsimulaties verder uitgebreid. Alle GFX camera’s krijgen de beschikking over de ‘Classic Negative’ filmsimulatie. Een filmsimulatie die een traditionele kleurnegatief film simuleert en goed gebruikt kan worden voor opnames van alledaagse situaties.

  De GFX50S en GFX50R worden bovendien beiden voorzien van de ‘ETERNA’ filmsimulatie. Deze filmsimulatie repliceert de kleuren en tonaliteit van ‘FUJIFILM motion picture film’, door de filmwereld gebruikt voor het vervaardigen van speelfilms.

  De GFX100 wordt verder voorzien van de ‘ETERNA Bleach Bypass’ filmsimulatie. Deze filmsimulatie emuleert een chemisch effect waarbij het bleekproces tijdens de verwerking van een kleurenfilm werd overgeslagen om zo een speciale sfeer te creëren.
 • De optie om huidtinten gladder te maken met de optie ‘smooth skin’ wordt toegevoegd aan de FUJIFILM GFX50S en GFX50R. Deze optie is reeds beschikbaar voor de FUJIFILM GFX100.
 • De optie ‘Color Chrome FX – Blauw’ wordt toegevoegd aan de GFX100. Blauwtinten, bijvoorbeeld de lucht, krijgen hierdoor een diepere verzadiging en rijkere tonaliteit.


2. Verbeterde autofocus prestaties

 • De GFX100 zal na de installatie van de firmware-update nauwkeurig kunnen scherpstellen met behulp van fase detectie autofocus in donkere situaties tot -5 Ev. Voor de GFX50S en GFX50R komt er een AF prioriteitsoptie voor weinig licht. Hierdoor verbetert de automatische scherpstelmogelijkheid en accuratesse in situaties waarin het licht niet optimaal is.
 • Gezicht- en oogdetectie autofocus wordt bij alle GFX modellen verbeterd. Verder kan er nu nauwkeuriger op de ogen worden scherpgesteld bij het maken van groepsportretten. Het maken van portretfoto’s wordt hiermee nog eenvoudiger.
 • De Focus Bracketing mogelijkheid wordt voor iedere GFX camera verder uitgebreid met een ‘Auto’ instelling. Het begin- en eindpunt kunnen nu door de fotograaf worden ingesteld, evenals de tijd die tussen de verschillende opnames in moet zitten. Het aantal én de grote van de verschillende tussenstappen wordt daarbij door de camera zelf berekend.

3. Nieuwe mogelijkheden

 • De tether mogelijkheden voor ieder van de beschikbare GFX modellen wordt verder uitgebreid. Wanneer de camera aan de computer wordt verbonden kan de fotograaf zijn GFX camera bedienen via compatible tether software. De fotograaf kan daarbij nu via de gebruikte software het diafragma, de sluitertijd, de ISO-waarde of de belichtingscompensatie wijzigen. 
 • Wanneer ‘ster’ waarderingen aan een opname in de camera worden toegevoegd is deze informatie nu door méér softwarepakketten uit te lezen. Ook deze optie is beschikbaar voor ieder van de verkrijgbare GFX modellen.
 • Voor de GFX50S en GFX50R, wordt het aantal opnames dat in een individuele ‘map’ op een SD geheugenkaart kunnen worden opgeslagen vertienvoudigd van 999 per map, naar 9999 per map.

4. Gimbal / Drone compatibiliteit

 • Wanneer de GFX100 in combinatie met een compatible gimbal of drone wordt gebruikt, worden gebruikers in staat gesteld om de opname te starten / stoppen, kunnen er belichtingsinstellingen worden gemaakt voor video (sluitertijd, diafragma en ISO-waarde of belichtingscompensatie) en kunnen er handmatige scherpstelinstellingen*2 worden gedaan. Guilin FeiYu Electronic Technology Co. Ltd.*3, Shenzhen Gudsen Technology Co., Ltd.*4, SZ DJI Technology Co.,Ltd.*5 en ZHIYUN*6 (op alfabetische volgorde) hebben aangekondigd om in de toekomst compatible producten aan te zullen bieden.

*2 Beschikbare functies kunnen tussen de verschillende gimbals onderling verschillen
*3 Guilin FeiYu Electronic Technology Co. Ltd.
*4 Shenzhen Gudsen Technology Co., Ltd.
*5 SZ DJI Technology Co.,Ltd.
*6 ZHIYUN

5. RAW Videodata output voor ATOMOS NINJA V veldmonitor*7

 • De GFX100 krijgt de mogelijkheid om over HDMI tot 4K 29.97P*8 met 12-bit RAW-video output te leveren aan een aangesloten ATOMOS NINJA V veldmonitor. Hiervoor zal ook ATOMOS een firmware-update voor haar veldmonitor beschikbaar stellen. RAW-video biedt de meest optimale flexibiliteit voor postproductie en color grading van video-opnames voor professionele filmmakers en videografen. Opnames kunnen daarbij worden opgenomen in Apple ProResRAW. Er is tevens een output mogelijkheid om simultaan RAW met filmsimulaties / F-Log / Hybrid Gamma Log (HLG) te kunnen gebruiken.

*7 De GFX100 kan alleen ProResRAW output leveren aan een over HDMI aangesloten ATOMOS NINJA V. (vanaf 30 juni 2020).
*8 Compatible met 4K (3840×2160) 29.97P, 25P, 24P, 23.98P. Niet compatible met FHD.

Overzicht van compatible modellen:

Firmware versie: FUJIFILM GFX 50S(Ver. 4.00)
Firmware versie: FUJIFILM GFX 50R(Ver. 2.00)
Firmware versie: FUJIFILM GFX 100(Ver. 2.00)


Voor meer informatie en beeldmateriaal:
FUJIFILM Electronic Imaging Nederland
Twentepoort West 10-6
7609 RD, Almelo
http://www.fujifilm-x.com

Media: Deepr
Marjan Schrader / Martine Korthals
Tel.: +31 (0)317 / 745 020
E-Mail: fujifilm@deepr.nl

Categories:

Tags:

Comments are closed

Volgend event :

Juni, 2024

Sort By:

Datum

 • No Events